La Generalitat aportarà 5,3 milions d'euros en ajuts per al sector vitivinícola

El pla, presentat pel videpresident Aragonès, pretén compensar les pèrdues d'ingressos per la crisi de la Covid-19

Aragonès i Jordà anunciant el pla. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El sector vitivinícola ha patit amb intensitat els efectes de la crisi de la COVID19, especialment pel tancament de restaurants i hotels. La venda de vins i caves passa en un 40% pel canal HORECA. Cal afegir-hi, a més, l'impacte de la baixada del turisme, sobretot per als petits i mitjans cellers, i l'impacte específic sobre l'enoturisme, implantat al 40% dels cellers

La Generalitat de Catalunya ha decidit donar un cop de mà al sector vitivinícola amb un pla de xoc de 5,3 milions d’euros. Aquest pla, presentat pel vicepresident Aragonès i per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, es fa, en paraules de la consellera per a “compensar les pèrdues d'ingressos a viticultors, cellers i DO víniques arran de la crisi provocada per la COVID19".

La consellera també s'ha referit a la importància de destinar una part d'aquests ajuts a la promoció del vi català i ha explicat que s'ha complementat la línia del PDR pel que fa les DO víniques, amb 330.000 euros, i a més "destinarem 770.000 euros als Consells Reguladors de les DO, per pal·liar tota aquella manca d'ingressos que hi hagut alhora de cobrar les quotes i els precintes dels cellers i dels viticultors". Cal recordar que la venda de vins i caves passa en un 40% pel canal HORECA.

Notícies relacionades