Balfegó compensarà els pescadors per les captures malmeses a causa de les tonyines mortes

L'empresa va perdre 10.000 exemplars per culpa del temporal Glòria i la descomposició dels animals va afectar la pesca de les embarcacions

Imatge d'una de les tonyines mortes a l'Ampolla. FOTO: ACN.
Redacció / L'Ametlla de Mar

L'acord preveu que es pagui cada dia de pesca perdut com el millor del mateix mes de l'any anterior i les confraries demanen que també es compensi el "sobrecost" que suposa netejar les barques.

Balfegó indemnitzarà els pescadors de la zona que van perdre les seves captures perquè els cossos putrefactes de les tonyines mortes arran del Glòria els va obligar a llençar la pesca. L’empresa calcula que va perdre 2,2 milions de tones de tonyina fresca per culpa del temporal, que suposa uns 10.000 exemplars. Ara, l’empresa asseguradora de la companyia ha acceptat el sinistre per a compensar els pescadors.

L'acord preveu que es pagui cada dia de pesca perdut com el millor del mateix mes de l'any anterior i les confraries demanen que també es compensi el "sobrecost" que suposa netejar les barques quan es captura una tonyina morta. L'asseguradora reclama justificants dels productes de desinfecció i neteja de les barques.

Quan rebin la indemnització, hauran de retornar els 700 euros que la companyia Balfegó va avançar als armadors per poder fer front a les despeses i pèrdues que els va generar la crisi de les tonyines.

Notícies relacionades