Laura Roigé, nova presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona

Serà la primera dona en dirigir la Cambra de Tarragona i l'única al capdavant d'uns ens cameral a tot Catalunya

Laura Roigé amb els membres del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Ple de la Cambra de Comerç de Tarragona, que va celebrar-se dilluns a la tarda, ha escollit Laura Roigé com a nova presidenta de la Cambra de Tarragona, en substitució d'Andreu Suriol, que va presentar la seva dimissió el passat 27 de novembre per centrar-se en l'activitat política a la llista de Junts per Catalunya.

El ple de l’ens va escollir Laura Roigé per unanimitat, convertint l’empresària en la primera dona que dirigeix la Cambra de Comerç de Tarragona en els seus 130 anys d’història i en l’única que ho fa en l’actualitat a Catalunya. Roigé també és una de les quatre dones a l’Estat, juntament amb les presidentes de les cambres de Castelló, Menorca i Toledo, al capdavant d’un ens cameral.

Laura Roigé ostentarà aquesta responsabilitat fins que l'any vinent se celebrin eleccions a totes les Cambres de l'Estat, unes eleccions que serviran per renovar els seus respectius òrgans de govern. En aquest sentit, cal recordar que les darreres eleccions es van celebrar l'any 2010 i que, per tant, els mandats són fruit d’una pròrroga.

Laura Roigé ostentarà aquesta responsabilitat fins que l'any vinent se celebrin eleccions a totes les Cambres de l'Estat

Roigé és una persona amb una àmplia trajectòria dins el teixit associatiu i empresarial de les comarques de Tarragona. Forma part del Ple de la Cambra de Tarragona des de l'any 1995 i n’és membre del Comitè Executiu des de l'any 2006. Ha estat vicepresidenta de Cepta i vicepresidenta i membre del Comitè Executiu de Pimec.

Empresària vinculada al sector del transport i serveis a l'hostaleria, l’actual presidenta de la Cambra de Tarragona ha compaginat aquesta activitat amb la vessant solidària. Entre d'altres accions va fundar i dirigir La Lluna en un Cove, una associació destinada a protegir menors adolescents en situació de risc i marginació social.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona treballa per fomentar la presència de la dona en el món empresarial i l’emprenedoria

Als darrers anys ha focalitzat la seva activitat en el foment de l'emprenedoria en clau de gènere. Així, el 1995 va fundar l'Associació de Dones Empresàries i Emprenedores de les Comarques de Tarragona (ADEE), amb més de 400 sòcies. L'any 2000 l’associació s’integra a la Business Professional Women Internacional, i Roigé esdevé cofundadora i vicepresidenta de la Federació BPW Spain.

Actualment Laura Roigé presideix el Fòrum Fem Talent i forma part de la CEOE en representació de la Federació BPW Spain. Entre els reconeixements que ha rebut destaquen la Placa President Macià, atorgada per la Generalitat de Catalunya, la Clau d'Or de la Cambra de Tarragona i el Premi a la Trajectòria Empresarial de Foment del Treball.

El Ple de la Cambra també ha escollit aquest dilluns a Antonio Aldecoa, director Corporatiu de Schwartz Hautmont, nou membre del Comitè Executiu.

Notícies relacionades