Antoni Brufau defensa a Reus la necessitat d’avançar cap a un model energètic més sostenible

El president de Repsol ha pronunciat una conferència a l’entitat reusenca El Círcol

Antoni Brufau, al centre, amb Patricia Terradellas, presidenta d'El Círcol, i Marc Segura, CEO de Solcam i coordinador de la Comissió de Sostenibilitat i Energia de la Cambra de Comerç de Reus, que ha presentat l'acte.
Redacció / Reus

El president de Repsol, Antoni Brufau, ha estat avui protagonista a El Círcol de Reus amb la conferència 'El futur de l'energia'. La conferència ha estat presentada per Marc Segura, CEO de Solcam Energia i coordinador de la Comissió de Sostenibilitat i energia de la Cambra de Comerç de Reus.

Antoni Brufau ha defensat la necessitat d'avançar cap un nou model energètic sostenible. Segons Brufau, "ningú pot qüestionar avui que sense una energia accessible, sense una energia competitiva, sense una energia sostenible, podem generar desenvolupament i benestar a la ciutadania". El president de Repsol ha assegurat que "tenim el ferm compromís de lluitar contra el canvi climàtic, estem focalitzats en aconseguir ser una companyia totalment neutra en emissions el 2050 i a això estem dedicant tots els nostres esforços".

Antoni Brufau, amb gran experiència en el món empresarial i lligat al sector energètic, mitjançant la mateixa empresa, des de l'any 1996, ha liderat en la darrera època el procés de transformació de la companyia liderant la seva evolució cap a empresa multienergètica. Brufau va argumentar que en el procés de descarbonització "no podem jugar-ho tot a una sola carta: per garantir la disponibilitat no podem basar-ho tot en fotovoltaica o eòlica, però la necessitat d'acumular i trobar alternatives igualment sostenibles farà que les demandes de matèries primeres que avui no es contemplen seran crítiques en un futur no molt llunyà".

En aquest sentit, el president de Brufau va demanar a la classe política que basi les seves decisions en la tecnologia i va recomanar "pragmatisme" en la presa de decisions, deixant de banda les visions a curt termini que dominen el món de la política. I va reclamar que la comunitat internacional "remi en la mateixa direcció".

Per la seva banda, Marc Segura, CEO de Solcam i coordinador de la Comissió de Sostenibilitat i Territori de la Cambra de Comerç de Reus va explicar que "estem immersos en un procés d'adaptació a un ja més que evident canvi climàtic" i va argumentar que "la transformació energètica passa per una dels qüestions capitals ara mateix: cal que ens adaptem a noves fonts energètiques, a noves formes d'utilitzar les existents, a noves formes de mitigar la empremta de les mes contaminants i sobretot a noves formes de consumir l'energia".

Notícies relacionades