Àngel Xifré, nou delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona

Substitueix en el càrrec a la fins ara delegada Teresa Pallarès

Redacció / Tarragona

El Consell Executiu d'aquest matí ha aprovat nomenar Àngel Xifré Arroyo nou delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona. Substituirà en el càrrec Teresa Pallarès Piqué, que ha estat delegada des del juny del 2021.

Nascut a Reus el 16 de setembre de 1961, Xifré ha estat el Director dels Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural des del 2021 fins a l'actualitat. També és l'alcalde d'Almoster (Baix Camp) des del 2004.

És llicenciat en Ciències Matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i té el postgrau d'Especialista Universitari en Participació Ciutadana i Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili. També té el postgrau en Formació en Estudis sobre Immigració per la Universitat de Lleida.

Pel que fa a la trajectòria professional, és catedràtic de Matemàtiques del Departament d'Educació i va ser Director de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà entre els anys 1988 i 1991. També va exercir el mateix càrrec a l'Institut Gabriel Ferrater de Reus entre els anys 1994 i 2001.

Ha estat Director dels Serveis Territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona entre els anys 2007 i 2011 i Director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona entre els anys 2016 i 2021.

Notícies relacionades