Nàutic Parc es marca com a reptes per al 2023 desestacionalitzar i internacionalitzar la seva activitat

L’entitat presenta les línies estratègiques a alcaldes, regidors i tècnics

Redacció / L'Ametlla de Mar

Nàutic Parc-Estació Nàutica ha donat a conèixer als representats dels municipis del seu àmbit territorial les línies bàsiques d'actuació de cara al 2023. Aquestes línies es presentaran per la seva aprovació a l'Assemblea General d'associats que es realitzarà durant el pròxim mes de gener.

Així, el nou Pla d'Acció de 2023 de Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l'Ebre incidirà en dos eixos bàsics com el refermar la tendència a la desestacionalització de la temporada turística i la internacionalització, obrint nous mercats europeus amb productes específics fets a mida. Cadascun dels eixos té propostes concretes que s'han explicat a alcaldes, regidors i tècnics que han participat a la reunió realitzada al Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar.

Entre aquestes propostes destaquen nous projectes que permetin incidir en el mercat centreeuropeu i el nòrdic amb productes que combinen la practica de l'oci nàutic amb els principals atractius de la destinació, per una banda, o la preparació tècnica de regatistes durant els mesos d'hivern. Aquests projectes, el Sailing Training Camp i un específic per captar turisme "Premium" veuran la llum a principis d'any i neixen amb la idea de convertir-se en noves línies de treball que reforcin la pràctica d'activitats o esports al mar durant tot l'any a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre durant els pròxims anys.

Durant la reunió, s'ha explicat també als assistents les línies més importants del pressupost 2023 que s'incrementarà en un 13,5 % en relació a 2022. Aquest creixement és possible gràcies a la capacitat de Nàutic Parc-Estació Nàutica de generar més recursos propis.

Nàutic Parc-Estació Nàutica, amb gairebé un centenar de kilòmetres al litoral de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre està format pels municipis de Salou, Cambrils, Mont-roig i Miami Platja, Vandellòs i l'Hospitalet, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Deltebre-Riumar. Des de l'any 2001 ofereix activitats al mar al seu àmbit d'influència i s'ha convertit en els darrers anys en un referent i model a seguir per altres destinacions de l'Estat espanyol.

A la reunió realitzada a l'Ametlla de Mar es a fer un primer balanç de la temporada 2022 amb resultats altament positius pel que fa a l'increment de reserves en relació a 2021. Aquesta tendència d'increment, amb dades de novembre d'enguany segueix a l'alça en relació a temporades anteriors i permet mirar el futur amb bones perspectives.

Notícies relacionades