"Les empreses s’han d’adaptar a aquest context de canvi constant i d’aparició de noves tecnologies"

Jared Gil, CEO i Founder de Nuclio Digital School

Mònica Carrasco / Reus

Què suposa per Nuclio Digital School aquesta aposta per un programa de beques d'aquesta magnitud a les comarques de Tarragona?

És una oportunitat increïble, no només per a Nuclio Digital School per poder seguir posicionant-nos com l'escola referent a Catalunya, més enllà de Barcelona, sinó per poder fer arribar una educació digital i adaptada a les necessitats del mercat actual, a tot el territori català.

Entre els estudis que oferiu, quines són les àrees amb més demanda actualment?

Sense dubte, les disciplines que capten més l'atenció del gran públic són les relacionades amb les dades i és per això que hem ampliat la nostra oferta d'estudis, afegint el nou Màster en Data Analytics. Tot i així, no podem oblidar altres àrees com el disseny UX/UI, el Product Management i el Marketing Digital, les quals segueixen constituint una gran part de la demanda laboral actual.

Podem parlar d'un perfil concret d'estudiant a Nuclio?

Tenim la sort de comptar amb un perfil molt heterogeni d'estudiant, el qual varia segons el programa del que estem parlant i això ens aporta una gran riquesa a l'hora d'entendre, i de poder acompanyar a persones molt diferents. Però, cal destacar que ens caracteritza la nostra experiència en oferir solucions adaptades per aquelles persones que ja estan dins el mercat laboral i que busquen un upskilling per donar un salt professional.

La formació de Nuclio està oberta també a persones que no tinguin coneixements previs dins el sector digital. Oferiu també un assessorament a l'hora de triar la branca més adequada per cada estudiant?

Al tractar amb persones de diferents àmbits i motivacions diferents, tenim molt en compte que cal entendre perfectament cada perfil i oferir una atenció especialitzada. És precisament per això que des del primer moment que una persona contacta amb nosaltres, és acompanyada per la figura del Career Advisor, un professional que analitza el perfil de cada futur estudiant, oferint un roadmap complet per aquesta persona, el qual li permet aconseguir els seus objectius professionals.

Un del objectius d'aquest programa de beques talent és fomentar l'upskilling entre les empreses del territori i a Nuclio compteu amb programes corporatius específics. En què consisteixen exactament?

Per descomptat, oferir solucions adaptades a cada empresa és un dels objectius de l'escola. Som plenament conscients que les empreses també s'han d'adaptar a aquest context de canvi constant i d'aparició de noves tecnologies i per això, oferim la possibilitat d'establir partnerships per facilitar la participació en els nostres programes a perfils d'aquestes companyies o oferir formació ad hoc adaptada a les seves necessitats específiques.

Més enllà de la formació, a Nuclio oferiu també suport en la cerca de feina i promoció de l'emprenedoria. Com realitzeu aquest acompanyament?

Gràcies a la iniciativa de Career&Talent, un programa que prepara a l'alumnat per aconseguir els seus objectius un cop acaba la seva formació, tant si és per aconseguir un treball o per començar la seva pròpia emprenedoria. En cas d'optar pel primer camí, s'avalua el perfil de l'estudiant, a més de ajudar-li a preparar el seu currículum, el seu procés d'entrevistes i se l'hi ofereix l'oportunitat de participar en el Hiring Day, un esdeveniment únic que posa en contacte al talent digital amb les empreses més importants del sector. Si prefereix iniciar el seu propi projecte, s'ofereix una formació en l'elaboració d'un business plan, a més de workshops que ensenyen les parts claus de l'emprenedoria. També s'ofereix una mentorització per part d'expertes i la possibilitat d'arribar a ser seleccionat per participar en el Nuclio Weekend, un esdeveniment del ecosistema startup i emprenedor de Nuclio.

Quins reptes apareixen a l'horitzó de Nuclio abans d'acabar aquest 2023?

A més de seguir reafirmant la nostra posició com a escola de referència a Espanya i Catalunya, estem preparant el llançament d'un nou programa de cara el curs vinent: Data Analytics. Això ens permetrà oferir una formació encara més especialitzada en l'àmbit de les dades i el negoci, conjuntament amb el nostre Màster en Data Science, un programa de referència al mercat nacional, que ha format a moltíssims professionals en actiu.A més, en breu comencem una nova aventura molt emocionant amb la inauguració del nostre nou campus a Ciutat de Mèxic, fet que reforça encara més la presència de Nuclio Digital School al mercat de Llatinoamèrica.

Notícies relacionades