La cooperativa Unió Nuts aconsegueix la 1ª certificació per exportar ametlla en gra a la Xina

És la segona autorització a una empresa espanyola d’un mercat amb fortes barreres d’entrada i una capacitat d’absorbir més de 200.000 tones d’ametlla l’any

Redacció / Reus

La cooperativa catalana Unió Nuts podrà exportar ametlla en gra a la Xina després que aquesta setmana s'hagi conegut l'autorització del Registre xinès. Només dues empreses espanyoles han aconseguit la certificació per entrar a aquest mercat que té capacitat per importar més de 200.000 tones anuals d'ametlla i que actualment es proveeix principalment d'ametlla de Califòrnia i d'Austràlia.

David Miralles, director general d'Unió Nuts, argumenta que "aquesta autorització del govern xinès encaixa en la nostra estratègia de creixement a nous mercats i diversificació de clients amb un potencial de consum molt alt en un moment estratègic, que coincideix amb el nostre creixement en hectàrees i nombre de socis. Més enllà, també és una satisfacció que un mercat tan exigent com la Xina reconegui els nostres alts estàndards de qualitat i que les úniques dues empreses espanyoles que hem aconseguit l'homologació tinguem el model empresarial de cooperativa agrària".

Unió Nuts -cooperativa líder d'Espanya de fruita seca amb 55.000 ha d'ametllers- forma part de Grup Unió, que representa 148 cooperatives, factura 110 M€ i exporta a 34 països

Per poder exportar a la Xina, Unió Nuts ha superat un llarg procés i una estricta auditoria a les finques de les quals es vendrà la producció ja que, per a l'entrada al país asiàtic, cal assegurar al 100% la traçabilitat del producte.

David Miralles també explica que "des de fa quatre anys, Unió Nuts exportem ametlla torrada i elaborats d'ametlla per a alimentació infantil a la Xina, però el potencial de les exportacions d'ametlla natural és molt superior, i encara més tenint en compte que tindrem una posició favorable front altres exportadors com Estats Units perquè els aranzels que s'aplicaran al nostre producte seran sensiblement inferiors".

Aquesta autorització ha estat possible arran de l'acord que el Ministeri d'Agricultura espanyol i l'Administració General de Duanes de la República Popular de la Xina van signar el 31 de març.

Notícies relacionades