Una empresa de Valls opta als guardons sectorials dels Premis EmprenedorXXI

L’empresa vallenca Prokey Drinks, que elabora un refresc probiòtic, és finalista a la categoria Agroalimentària

Prokey Drinks es dedica a l'elaboració i la comercialització del refresc probiòtic Prokey i té seu a Valls. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Valls

Una empresa de Valls ha arribat a la final de la fase sectorial dels Premis EmprenedorXXI, que se celebrarà a Barcelona el 21 de març. Es tracta de la firma Prokey Drinks, que es dedica a l'elaboració i la comercialització del refresc probiòtic Prokey, basat en l'elaboració del kéfir d'aigua. L'empresa vallenca és finalista en la categoria Agroalimentària.

En aquesta fase, s'atorgaran cinc premis a nivell ibèric a les empreses amb més potencial de creixement en els àmbits de Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guardonats de cada categoria aconseguiran 25.000 euros i l'accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i l'escola de negocis ESADE.

Els Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de la gestora de capital risc Caixa Capital Risc, i co-atorgats pel Ministeri d'Economia, Industria i Competitivitat, a través d'Enisa, a Espanya, i pel el banc BPI a Portugal, arriben aquest any a la seva onzena edició.

D'altra banda, a la fase territorial, a Catalunya han participat 10 empreses i les companyies Bound 4 Blue i Peptomyc van resultar guanyadores.

En total, la convocatòria de 2017 distribuirà prop de 490.000 euros en premis, fet que converteix als Premis EmprenedorXXI en una de las convocatòries per a emprenedors amb més dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Premis de referència en emprenedoria

Els Premis EmprenedorXXI s'adrecen a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d'activitat i es caracteritzen per una alta participació d'empreses procedents de tot el territori. La iniciativa té el suport de CaixaBank, que disposa de la major xarxa comercial d'oficines del sector financer a Espanya, d'Enisa i d'entitats autònomes i locals especialitzades en la promoció econòmica i el suport a emprenedors. A l'edició 2017, un total de 135 institucions territorials col·laboren amb l'organització.

La convocatòria s'ha obert aquest any per primer cop a Portugal, després de que CaixaBank prengués el control de BPI el passat mes de febrer.

Els Premis EmprenedorXXI són el premi de referència per a startups d'Espanya i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'empreniment del país. Des de la seva creació, el 2007, la iniciativa ha invertit 4,3 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les que s'han beneficiat 289 empreses. En concret, s'han otorgat 2,5 milions d'euros en premis en metàl·lic i 1,8 milions d'euros en accions de formació i networking internacional.

Durant la seva història, un total de 5.911 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 257 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'empreniment han participat en els comités i jurats.

Notícies relacionades