Tarragona Impulsa endega una nova línia d'ajuts econòmics per a noves empreses

La convocatòria compta enguany amb una partida de 75.000 €, que es distribuiran en aportacions de fins a 3.000 €

Tarragona Impulsa també ha habilitat un servei d'atenció per a aquesta línia d'ajuts. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona, mitjançant Tarragona Impulsa, posa en marxa aquest mes d'octubre una nova línia d'ajuts econòmics per un import de 75.000 € per a noves empreses creades a la ciutat. Hi optar a aquests ajuts els autònoms, impulsors de societats i socis de cooperatives que hagin constituït una empresa amb el centre de treball a Tarragona durant aquest any 2018.

Totes les propostes presentades seran avaluades i rebran una puntuació. Depenent de la valoració aconseguida els emprenedors rebran ajuts econòmics que oscil·laran entre els 2.000 i els 3.000 €. L'import rebut es correspondrà amb les despeses subvencionables que cada sol·licitant hagi justificat correctament. Entre aquestes despeses que es poden tenir en compte hi ha les quotes de la seguretat social, el lloguer de locals, el mobiliari o impostos relacionats amb l'inici de l'activitat econòmica, entre d'altres.

El conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha destacat que aquest nou ajut "pretén donar un suport explícit a la creació i millora d'activitats econòmiques a la ciutat i afavorir l'ocupació de locals buits. Les administracions ens hem d'implicar per facilitar la viabilitat de les PIMES i microempreses, especialment quan tot just acaben de néixer".

El conseller Roca també ha afegit: "Aquesta nova línia complementa aquelles accions de suport al teixit empresarial que Tarragona Impulsa duu a terme de forma regular des de fa anys, com els ajuts a la contractació de personal de fins a 6.000 €, els Premis Tarragona Impulsa, les beques dels programes Explorer i Open i, per descomptat, el servei d'assessorament i els nombrosos cursos i tallers impartits".

Les persones interessades podran tramitar la seva sol·licitud des de mitjans d'aquest mes d'octubre fins al dia 9 de novembre. Totes les peticions s'hauran de realitzar telemàticament a través del web http://etramits.tarragona.cat.

En el moment de presentar la sol·licitud els emprenedors hauran de presentar totes les factures i justificants de pagament. Tarragona Impulsa també ha habilitat un servei d'atenció en horari de matí i tarda per resoldre qualsevol dubte a les seves dependències al 2n pis del Magatzem 1 de la Tabacalera (telèfon 977 243 609).

Notícies relacionades