L'economista Andreu Mas-Colell rep el 22è Premi Gran Gresol

Més de 40 persones assisteixen a l’acte de lliurament de la distinció que atorga la Fundació Gresol al CaixaForum de Barcelona

D’esquerra a dreta: Emili Correig, patró de la Fundació Gresol; Anton Pont, president fundador de la Fundació Gresol; Andreu Mas-Colell, economista i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa". FOTO: CEDIDA.
Redacció / Barcelona

La Fundació Gresol ha lliurat el 22è Premi Gran Gresol al catedràtic d’economia Andreu Mas-Colell, durant un dinar celebrat aquest dijous al CaixaForum Barcelona, el centre cultural de l'Obra Social "la Caixa".

A l'acte d'entrega hi van assistir més de 40 persones entre els que hi havia empresaris, representats d'institucions públiques i membres de la Fundació Gresol que, junt amb el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, van  acompanyar el doctor Mas-Colell en aquest reconeixement a la seva tasca en el camp de l'economia. Per part de la Fundació Gresol hi van participar el nou president de la Fundació, el Emili Correig, i el president d'honor, Anton Pont.

Després de fer-li el reconeixement públic i d'entregar-li el guardó, el Gresol de plata, els assistents van compartir amb el premiat un dinar amb col·loqui.

Andreu Mas-Colell és president del Barcelona Institute of Science & Technology (BIST),  fundador del Barcelona Graduate School of Economics i professor emèrit d'Economia a la Universitat Pompeu Fabra.

Va ser catedràtic d'Economia a la Universitat de Harvard (1981-96) i professor d'Economia i Matemàtiques a la Universitat de Califòrnia, Berkeley (1972-80). També ha estat president del Comitè Científic Assessor de Telefónica Investigación y Desarrollo (2005-2008), i secretari general del Consell de Recerca europeu (juliol 2009 - Agost 2010). El professor Mas-Colell ha estat president de l'Associació Espanyola d'Economia, i de l'Associació Econòmica Europea (2006), entre altres. Actualment, forma part del Consell Assessor d'Experts en Recerca de la Fundació Bancària "la Caixa". Entre els anys 2010 i 2016 va ser conseller d'Economia i Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Ha rebut nombroses distincions com el Premi Rey Juan Carlos I en Economia (1988) o el Premi de Recerca Nacional 'Pascual Madoz' (2006). Ha escrit més de 120 treballs de recerca sobre temes que abasten des de la teoria abstracta de l'equilibri general i l'estructura dels mercats financers fins a polítiques de preu per a empreses públiques.

El Premi Gran Gresol

El Premi Gran Gresol s'entrega a personalitats de prestigi que han assolit, amb una trajectòria brillant, èxits importants i una gran notorietat. La seva figura i la seva tasca són, a la vegada, exemple per a empresaris i un referent a nivell nacional i internacional. Entre altres personalitats, han rebut aquest guardó: Juan Ignacio Cirac, Joan Massagué, Ferran Adrià, Juan Antonio Samaranch, Federico Mayor Zaragoza, Joaquín Navarro Valls, Loyola de Palacio, Valentí Fuster, Adolfo Suárez, Vicente Ferrer, Javier Solana, Pedro Nueno, Santiago Calatrava, Vicente del Bosque, Rafael Nadal, etc.

Notícies relacionades