En veu alta

Equilibrem el territori

Ens plantegem la lluita contra el despoblament com un dels objectius prioritaris del nou pla estratègic que regirà el mandat 2019-2023 a la nostra institució

Noemí Llauradó

Presidenta de la Diputació de Tarragona

Tot just prendre possessió del càrrec de presidenta de la Diputació de Tarragona, vaig poder comprovar de prop les devastadores conseqüències del gran foc forestal a la Ribera d'Ebre. A la trobada que vam mantenir a Flix, els representants de diferents institucions públiques vam posar fil a l'agulla per tal de contrarestar els greus efectes del sinistre, totalment extingit hores abans gràcies a l'esforç i la professionalitat dels equips antiincendis.

L'avenç del bosc en antics camps de conreu actualment erms, a causa del despoblament de les zones rurals i del canvi de paradigma econòmic, va ser un factor determinant per a la propagació del foc de la Ribera. Dissortadament, l'abandonament del camp no és un problema exclusiu d'aquesta comarca, ni tampoc la pèrdua d'habitants que experimenten els pobles petits de l'interior. Davant d'aquesta situació, a la Diputació ens plantegem la lluita contra el despoblament com un dels objectius prioritaris del nou pla estratègic que regirà el mandat 2019-2023 a la nostra institució.

La nova gestió forestal a partir de la producció de biomassa com a recurs energètic per als municipis, l'impuls de propostes de caire laboral, noves polítiques d'accés a l'habitatge, o la millora de les comunicacions en línia i per carretera són només alguns exemples d'un pla encaminat a vertebrar el territori igualant-lo en oportunitats, per tal que tothom que ho desitgi pugui guanyar-se la vida al seu lloc d'origen. Un pla en el que s'emmarquen altres propostes de caire mediambiental, econòmic, turístic, social o cultural, i que inclou com a valors transversals la justícia social, la transparència, la participació i la lluita pels drets i llibertats de les persones.

La Diputació de Tarragona enfila una nova etapa en base als valors propis d'un govern de la segona dècada del segle XXI, un govern de consens basat en el servei als ajuntaments i a les persones, les quals esdevenen el centre de les nostres polítiques arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. L'equilibri territorial i la millora de la qualitat de vida de les persones plana sobre totes i cadascuna de les nostres iniciatives. Aquest és el nostre repte i el nostre compromís.