En veu alta

El Port, motor econòmic del territori

Una de les línies estratègiques més importants que treballem en aquests moments és la diversificació dels tràfics de mercaderies

Josep Maria Cruset

President del Port de Tarragona

El Port de Tarragona és actualment un dels grans motors econòmics del territori i aspira a seguir-ho sent en el futur, orientant la seva activitat per fer front als reptes que plantegen els canvis geoestratègics i econòmics globals. Una de les línies estratègiques més importants que treballem en aquests moments és la diversificació dels tràfics de mercaderies. Aquesta és una tasca que potenciem dia a dia, buscant nous mercats i noves oportunitats de negoci, a través del reforçament de l'acció comercial i l'ampliació de la coordinació amb els socis estratègics del Port.

Seguint aquesta línia d'actuació, els dies 16, 17 i 18 de setembre, Euroports Ibérica i el Port de Tarragona seran els amfitrions de la 23a trobada bianual mundial del sector del transport de paper i pasta de paper. Es tracta d'un esdeveniment que reunirà 600 representants i 50 expositors de 25 països diferents d'aquest sector i que marcarà les decisions estratègiques de les empreses d'aquest àmbit econòmic en els pròxims anys.

Una cimera que reunirà els màxims representants de tota la cadena de valor d'aquesta activitat a casa nostra i que representa una ocasió immillorable perquè el Port de Tarragona reforci la seva presència en aquest tipus de tràfic portuari i el sector paperer del país trobi noves oportunitats i aliances.

La International Forest Products Transport Association (IFPTA) ha decidit que la seu 23rd PPI Transport Symposium sigui al nostre territori -per primera vegada a Catalunya i a l'Estat espanyol- pel pes del Port de Tarragona en aquest sector. Som el port més important en tràfic de pasta de paper de l'Estat i el tercer més important de la Mediterrània. Actualment movem més de 600.000 tones a l'any, operades per Euroports Ibèrica, i som considerats "port hub de pasta de paper" i vistos com un port amb una oportunitat de creixement molt clara, gràcies a les nostres instal·lacions portuàries, a les connexions marítimes en el Mediterrani, a la intermodalitat i a les comunicacions amb la resta de la península Ibèrica i el nord d'Europa per tren i carretera.

En definitiva, un port que actua com a veritable motor econòmic del territori i del país i que es posa a la seva disposició.