Conjuntura

Un passaport necessari per evitar mals majors

Francesc Pintado

President de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona

El passaport Covid s'ha convertit, les darreres setmanes, en tema de sobertaula. I mai millor dit. Des de l'AEHT sempre hem defensat la seva implementació, això sí, de forma anticipada i consensuada; perquè tot i reconèixer l'esforç i la incomoditat que genera al nostre personal, creiem que és una mesura que evita mals majors, com l'aplicació de noves restriccions horàries o d'aforament als establiments de restauració.

La implementació del Passaport Covid ha coincidit amb el pont de desembre i sembla que ens acompanyarà durant els sopars d'empresa i els àpats de Nadal. Com diem i no ens cansarem de repetir, l'hostaleria regula i és segura; i ara encara més amb el passaport en funcionament. Des de la Federació defensem que les famílies i els professionals puguin celebrar les festes als restaurants. En aquest sentit, no compartim la recomanació del Departament de Salut que insta als ciutadans i ciutadanes a no fer sopars d'empresa, sinó que considerem que cal fer-los complint amb totes les mesures de seguretat vigents i evidentment, amb sentit comú.

És cert que el control del passaport Covid ha recaigut sobre el personal de sala i que aquest treballat afegit ha causat algunes complicacions als establiments, perdent fins i tot a clients o entrant en conflicte amb elles i ells. Però malgrat ser una situació indesitjada, des de l'AEHT demanem cooperació i responsabilitat col·lectiva, tant als treballadors com als clients; perquè de mesures com aquesta en depenen tots els restaurants que per fi poden treballar amb normalitat, tornar el deute pendent i seguir amb els seus negocis. Si no cedim i vetllem perquè el personal demani sempre el passaport i en corrobori l'autenticitat, guanyarem la batalla i evitarem mesures pitjors.

Així doncs, des de l'AEHT emplacem a celebrar les festes a qualsevol dels nostres 700 bars, restaurants i hotels associats. Hem demostrat que la restauració no és la culpable de l'augment de la corba de contagis, i per tant, pensem que és moment de gaudir amb responsabilitat de les vacances de Nadal.