Formació

Col·laboració Clúster TIC – URV: un exemple a seguir

L'ETSE de la URV impartirà el Grau en Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils a partir del curs que ve

Domènec Puig

Director de l'Escola Tècnica d'Enginyeria (ETSE)

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) començarà a impartir el curs 2018-2019 el nou Grau en Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils. Es tracta d'un grau amb una durada de 3 cursos, fortament professionalitzador.

Amb aquesta nova titulació, la URV omple un espai buit en l'oferta d'estudis universitaris de l'àmbit de les TIC, precisament en un sector amb gran demanda de professionals.

Els diferents agents tant públics com privats han detectat la necessitat d'un perfil molt concret de professionals de la informàtica que tinguin coneixements especialitzats i de qualitat en desenvolupament de programari tant per a entorns web com per a entorns mòbils. Aquesta necessitat està lligada directament a la forta demanda en el sector de les TIC de professionals en aquests camps. En particular, segons dades aparegudes en diversos mitjans, en els propers 3 anys, la Unió Europea buscarà 900.000 professionals, com a web developers o mobile developers, i d'aquests, uns 200.000 correspondran a Espanya.

El nou grau promogut per l'ETSE serà el primer de l'àmbit estatal orientat exclusivament al desenvolupament de programari per aplicacions web i dispositius mòbils. Es tracta doncs d'uns estudis novedosos, clarament orientats i amb la vocació d'establir un lligam molt proper amb el teixit sòcio-econòmic de l'àmbit TIC, especialment de les comarques de tarragonines. En aquest sentit, la URV ha signat recentment un conveni amb el Clúster TIC Catalunya Sud, que agrupa actualment 41 empreses del sector TIC.

Aquestes empreses participaran de forma activa en el procés formatiu dels alumnes d'aquest nou grau, donat que els estudiants hauran de passar com a mínim un semestre de formació pràctica a l'empresa, on també hi desenvoluparan al seu treball de final de grau.

Amb l'actualització permanent de la seva oferta, l'ETSE de la URV té la vocació de consolidar-se com el centre de referència en la formació universitària en tecnologies i enginyeries del sud de Catalunya, sempre a l'avantguarda de les noves tendències en el sector TIC.