Renovar l’aposta pel valor

Les Cambres necessitem que es reguli el nostre finançament per continuar defensant els interessos de les empreses i aportant els nostres serveis

Jordi Just / Reus

Jordi Just és president de la Cambra de Comerç de Reus.

Des de la Cambra de Comerç de Reus felicitem a l'Indicador d'Economia per aquests 20 anys exercint de testimoni de l'evolució de l'economia de les comarques de Tarragona, analitzant amb rigor les grans transformacions que hem viscut a tots els sectors. Un exercici que aquest publicació ha fet amb rigor i esperit constructiu. Enhorabona al seu equip de professionals.

Si donem un cop d'ull a aquesta evolució estarem d'acord que la majoria de sectors han anat caminant cap al valor afegit, una dinàmica que han de seguir especialment en aquest moment tan advers per recuperar vigor quan torni a bufar vent de cua. És el cas de la indústria, del turisme, de l'agroalimentari, etc. Les empreses de tots els sectors han de renovar l'aposta pel valor afegit, per la competitivitat, per la innovació, per la digitalització... Pel valor.

Les Cambres de Comerç ens ho creiem. Ara estem immersos en la campanya 'Aixeca el teu negoci', una iniciativa que orienta els nous serveis precisament per a tot allò que pugui fer més competitives les nostres empreses. Des de la Cambra de Reus apostem pel suport a la internacionalització, la transformació digital, l'impuls a l'FP Dual, el turisme sostenibel, la potenciació dels productes agroalimentaris amb denominació d'origen, fomentar el consum de proximitat, el desenvolupament del petit comerç... Són línies de treball en les que posem les nostres energies.

Però necessitem ajuda. D'una banda, que les administracions facin els deures en temes que afecten molt directament la competitivitat de les empreses com les infraestructures, els costos energètics o la simplificació de les tramitacions. De l'altra, les Cambres necessitem que es reguli el nostre finançament per continuar defensant els interessos de les empreses i aportant els nostres serveis perquè, entre tots plegats, renovem l'aposta pel valor afegit. Que ha de ser el camí que hem de continuar fent si volem que els propers 20 anys siguin també, i malgrat els ensurts que també ens ha tocat viure, un període positiu de progrés econòmic i social.