Rendir-se no és una opció

Tenim moltes coses a defensar i per les que val la pena lluitar

Laura Roigé / Tarragona

Laura Roigé és presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona.

Qui em coneix sap que, de natural soc optimista. I ho soc per convicció, vocació i enguany, també, per necessitat. No ens podem conformar, no ens podem rendir, tenim moltes coses a defensar i per les que val la pena lluitar. Aquest 2020 ens ha posat a tots a prova d'una forma inimaginable. Per això convé passar, tan aviat com sigui possible, del lament a l'acció. Ja sé que no és fàcil i que hi ha molta gent que pateix, però també confio que d'aquesta tragèdia en sortiran nous aprenentatges, noves oportunitats i canviaran les mirades davant situacions que ja abans de la pandèmia eren insostenibles, insolidàries i, de vegades, inhumanes. El món postcovid, per força, haurà de ser millor.

Aquest any m'ha ensenyat també a celebrar, i a gaudir amb molta més intensitat, de les bones notícies. Que l'Indicador d'Economia celebri els seus primers 20 anys justament quan arriba als seus primers 250 números és una bona notícia. Diu molt del tarannà i la capacitat de lluita de les persones que hi ha darrere d'aquest projecte singular. Gent valenta que no s'ha arronsat. I jo penso: si el David Arias i el Dani Revenga no han afluixat en un any com aquest, ja mai ho faran. Res els aturarà!

I vet aquí els nostres actius: el d'aquelles persones, petits negocis i empreses que, malgrat les adversitats, aixequen el cap cada dia amb la millor de les disposicions, la de no rendir-se i buscar allà on sigui aquell alè que els doni la força i motivació per tirar endavant. A tots els Davids i Danis de la societat, moltes gràcies, la vostra força és la nostra força.

I des de la Cambra de Tarragona us vull recordar que no esteu pas sols en aquesta lluita. Nosaltres, malgrat les dificultats, que no ens han estat alienes, estem fent mans i mànigues per incrementar les accions, promocions, donar a conèixer les línies d'ajuts, afavorir la internacionalització, formació, ajudar a l'emprenedoria... el que calgui per recolzar a empreses, emprenedors, negocis, autònoms... de les Comarques de Tarragona. Us convido a www.cambratgn.com amb la il·lusió de poder-vos servir amb la millor de les nostres disponibilitats, com portem fent des de fa més de 130 anys.