20 anys de compromís amb l’economia

La Cambra lidera la potencialitat d'una activitat generadora de riquesa i de feina al nostre territori

Francesc Faiges / Tortosa

Francesc Faiges és President de la Cambra de Comerç de Tortosa

La trajectòria de la Cambra de Comerç de Tortosa durant aquests 20 anys, ha estat també plena de canvis significatius d'organització i governança a causa de la manca de recursos i finançament provocat pel Reial Decret llei 13/2010 de 3 de desembre. Però afortunadament i gràcies als meus antecessors i els seus membres del ple, els presidents Valentín Faura, José Luis Mora i José María Chavarría, grans empresaris i gestors, avui en dia, la nostra corporació lidera la potencialitat d'una activitat generadora de riquesa i de feina al nostre territori. Amb una interacció permanent amb les principals administracions, Universitats, autoritat portuària, entitats i associacions. Canalitzant programes europeus d'ajuts i subvencions per a la transformació digital, indústria 4.0, economia circular, ocupació (PICE), transició energètica o acompanyaments a mercats exteriors, contribuint d'aquesta manera a facilitar el treball del, dia a dia, de cada empresa i la viabilitat de la nostra corporació.

Com a empresari i actual president de la Cambra de Comerç de Tortosa, en nom del conjunt d'empresaris dels diferents sectors empresarials que constitueixen el nostre plenari us volem transmetre la nostra enhorabona per continuar l'activitat de compilar i publicar informació relativa a l'actualitat del nostre món empresarial, ara més necessària que mai, en la nova normalitat que ens espera per l'any 2021.

Canviaran els vents de l'economia; les noves formes de treballar, digitalització i connectivitat, els tan esperats fons europeus per la recuperació, la contínua política de descarbonització, l'economia circular i els objectius per la sostenibilitat, les noves relacions internacionals entre la Xina i els Estats Units, a punt del Brexit, les noves infraestructures, nous models de comerç i turisme... En definitiva es dissenya un nou escenari que ompliran d'escrits d'opinió, articles d'investigació i actualitat per donar part a totes les veus d'aquest bon periodisme gràfic que tan ben acostumats ens té el director i tot el seu equip de periodistes i col·laboradors de l'Indicador d'Economia. Per molts anys més, la meva sincera felicitació.