El Hub posa fil a l’agulla

Un equip multidisciplinar ja ha començat els contactes amb les empreses per identificar les prioritats i concretar els primers projectes

Redacció / Reus

El Hub Foodtech & Nutrition està en fase de concreció de projectes. Per fer-ho, un equip de treball multidisciplinari, liderat per REDESSA, i que incorpora a professionals amb coneixements del sector TIC i alimentari, està contactant amb les empreses agroalimentàries del territori, per definir els eixos i les solucions tecnològiques específiques dels primers projectes que s'impulsaran sota el seu paraigua. Els àmbits de treball es mouran al voltant de la sostenibilitat, a través d'una producció més eficient, i de la seguretat alimentària vinculada especialment, a la traçabilitat del producte.

­

Des de l'organització ens expliquen que el projecte del Hub ha tingut una gran acollida i peticions d'informació, un fet que confirmaria la necessitat de crear aquest punt de trobada per generar noves col·laboracions entre dos sectors estratègics a l'àrea metropolitana de la Catalunya Sud.

I és que el sector agroalimentari està representat per un centenar d'empreses a la demarcació, que sumen més de 6.000 treballadors i una facturació que supera els 2.500 milions d'euros. Mentre que, per la seva banda, el Clúster TIC compta amb 60 associats, que es tradueixen en uns 2.000 treballadors i una facturació anual de 1.000 milions d'euros. La finalitat del Hub Foodtech & Nutrition és generar espais comuns que contribueixin a fer aquestes empreses més competitives, ajudar-les a créixer i provocar la creació de noves startups en l'àmbit de les foodtech.

La previsió és que l'equip del Hub es reuneixi amb totes les empreses agroalimentàries de la Catalunya Sud abans que acabi l'any. Durant aquest segon trimestre de 2022, es concertaran, com a mínim, un terç de les reunions previstes. A l'hora d'establir un calendari de visites, s'ha treballat amb criteris de representativitat de tots els esgraons de la cadena de valor del sector alimentari, per tal de tenir una mostra prou àmplia, que permeti detectar projectes tan transversals com sigui possible.

La pròxima data destacada en el calendari del Hub Foodtech & Nutrition serà al mes de juny, quan està previst presentar les conclusions de l'estudi de treball derivat de les reunions i es donaran a conèixer els primers eixos i projectes a treballar. Serà en una jornada que es farà a les instal·lacions de firaReus Events i que comptarà amb la participació de professionals que treballen en l'àmbit de les foodtech, presentació de noves tecnologies alimentàries, i experiències reals en l'àmbit de l'aplicació de les TIC al sector alimentari.