El turisme és la meitat del PIB de Cambrils

Un estudi pioner a la Costa Daurada fixa en el 49% el pes del sector en l’economia municipal l’any 2016

La presentació de l’estudi, amb Juan Antonio Duro, catedràtic de la URV, Camí Mendoza, alcaldessa, Mercé Dalmau, regidora de Turisme, i Jordi Calabuit, del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. FOTO: CEDIDA.
Dani Revenga / Cambrils

El 49% del PIB total estimat de Cambrils l'any 2016 va ser generat pel turisme. Les activitat turístiques específiques van generar al municipi del Baix Camp gairebé 250 milions d'euros i van ocupar el 50,4% dels cotitzants (3.900 treballadors). Ho reflecteix l'estudi de Juan Antonio Duro, catedràtic del Departament d'Economia de la URV, i Mohamed Mazroua, tècnic del Patrc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.

Es tracta d'un estudi pioner per les seves característiques a les comarques de Tarragona i l'Ebre i amb només alguns exemples similars a nivell de Catalunya. L'estudi conclou que el pes del sector turístic en el global de l'economia cambrilenca és MOLT elevat i que l'activitat turística no ha parat de créixer des de 2014 (quan representava el 43% del PIB).

Les conclusions d'aquest estudi les van presentar els seus redactors amb la intervenció també de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la Regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el responsable del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científica i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, Jordi Calabuig.

El turisme genera més de la meitat de l'ocupació de Cambrils

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, van destacar que es tracta d'un estudi pioner, ja que és el primer cop que es fa un treball d'aquestes característiques a nivell provincial, i no hi ha gaires exemples tampoc a nivell de tot Catalunya. Des del Patronat de Turisme, de la mà dels empresaris turístics i de tots els membres del Consell Rector, es valora molt positivament l'encàrrec d'aquest estudi amb un objectiu clar: poder disposar de dades objectives que reforcin la imatge de l'activitat del turisme com a motor de l'economia del municipi. L'estudi confirma l'interès del Patronat de Turisme en generar coneixement i en continuar monitoritzant l'evolució del sector en el municipi com a eina de coneixement i d'orientació de l'estratègia turística.