Cambrils Emprèn potencia el suport als emprenedors

Una nova plataforma de formació online, un punt d’atenció en cooperativisme i economia social i l’assessorament sènior de SECOT, nous serveis a la Torre del Llimó

La Torre Llimó acull el servei de Cambrils Emprèn. FOTO: CEDIDA.
Dani Revenga / Cambrils

Des de començaments de 2017, les polítiques de promoció econòmica de l'Ajuntament de Cambrils tenen el seu epicentre a la Torre del Llimó, un espai rehabilitat que ofereix serveis d'acompanyament i orientació als emprenedors, i també espais per desenvolupar la seva activitat. El seu catàleg de serveis de suport és dinàmic i, en paraules de la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, encaminat a "buscar les màximes sinergies entre empreses de sectors diversos, tenint clar que tenim molta força en el turisme, i que això es pot aprofitar des de sectors com el comerç, per exemple, però sense tancar portes a cap activitat que pugui contribuir a diversificar l'economia del nostre municipi".

L'últim programa de suport als emprenedors que ha posat en funcionament Cambrils Emprèn és la plataforma formativa "Emprèn online", una portal pensat per a la millora de competències en tecnologia i estratègies digitals per a empreses i emprenedors. D'aquesta manera, el Departament de Promoció Econòmica amplia el catàleg de serveis tenint en compte la demanda dels seus usuaris i apostant per l'optimització de recursos gràcies a les avantatges de la tecnologia.

L'accés a "Emprèn online" és gratuït i s'hi trobaran les eines tecnològiques imprescindibles i moltes estratègies digitals que permetran guanyar en competitivitat empreses i emprenedors. Amb la implementació d'aquesta plataforma online, Cambrils Emprèn posa a disposició d'empreses i emprenedors del municipi les eines i les estratègies que utilitzen els seus grans competidors, ja que les franquícies i les grans cadenes disposen de grans departaments i de professionals experts en aquests àmbits. En aquest sentit, la Regidora de Promoció Econòmica Ana López, argumenta que "si les empreses i emprenedors són capaços d'afrontar aquests reptes i oportunitats que ofereixen les noves tecnologies, si apliquen les estratègies i utilitzen les eines que ofereix a Emprèn Online, estaran en una millor disposició per garantir el seu futur, un futur més competitiu, amb millors resultats, i plenament integrats amb els nous hàbits de consum dels seus potencials clients".

Continguts de la plataforma

El portal oferirà recursos per obtenir més ingressos venent a internet, atraure clients als negocis des de Facebook, dissenyar una pàgina web o guanyar visibilitat a internet, entre d'altres. Actualment hi ha disponibles 21 formacions però anirà creixent. L'aposta de Cambrils Emprèn passa per incrementar les formacions que existeixen i alhora mantenir actualitzats tots els cursos que ja inclou la plataforma. Serà necessària la implicació de les associacions empresarials per donar resposta a les necessitats que vagin sorgint, i per oferir una formació personalitzada, adreçada a resoldre els problemes reals amb els quals es van trobant. La plataforma online permet que els recursos estiguin disponibles 24 hores durant els 365 dies de l'any i per tant que les empreses puguin aprofitar en el moment que els vagi millor, des de la comoditat de casa o des dels seus negocis. L'accés a Emprèn Online es pot fer des del web municipal a: https://emprenonline.cambrils.cat

Els serveis de Cambrils Emprèn

Cambrils Emprèn és un servei municipal de suport als emprenedors i al teixit empresarial que al llarg de la seva història ha anat desenvolupant diverses línies de treball. A grans trets, el catàleg de serveis de Cambrils Emprèn és:

  • Primer acompanyament a través de les sessions d'informació i orientació sobre tràmits i serveis.
  • Assessorament individualitzat en la idea del negoci, elaboració del pla d'empresa, i la viabilitat del projecte empresarial.
  • Accions de formació en gestió empresarial amb contingut molt pràctic.
  • Consolidació: suport i acompanyament a les empreses en els primers anys de vida.
  • Cooperativisme i Economia social: assessorament en la creació de societats cooperatives.
  • Allotjament per a empreses. L'edifici de la Torre del Llimó consta de 9 despatxos, 5 compartits i 4 individuals, a preus tous, que són una excel·lent opció tant per a negocis emergents com per altres que tenen més recorregut.

Uns serveis que aniran ampliant-se en el futur, com explica la responsable tècnica de Cambrils Emprèn, Judit Camprubí, que recorda que "el nostre catàleg de suport als emprenedors i les empreses sempre s'ha fet a demanda, és a dir, per respondre a les necessitats reals del teixit empresarial per al que treballem". En aquest sentit, en els propers mesos impulsaran un mapa de percepcions, una mena d'enquesta entre els receptors dels serveis de Cambrils Emprèn per detectar "quines noves necessitats hi ha i mirar de donar-los-hi resposta", explica Camprubí.