Instal·lacions Roal reforça l’aposta per la qualitat

Amb gairebé 4 dècades d’història, l’empresa familiar prepara el relleu generacional fidel als mateixos valors professionals, les primers marques i la confiança dels clients

Xavier Roberto i Rosa Maria Duran, al capdavant de l'empresa familiar. FOTO: X.J.
Dani Revenga / La Selva del Camp

Instal·lacions Roal, empresa de referència al Camp de Tarragona en el segment de les instal·lacions, es prepara pel relleu generacional amb la garantia que donen 37 anys d'expericència i la credibilitat que dona l'aposta continua per la credibilitat. La segona generació veu el futur de la mateixa manera que els seus pares: "És una qüestió de confiança, i la nova generació de clients també ho veu així".

Instal·lacions Roal va arrencar el 1981, amb el Joan Ramon Roberto i la seva dona Rosa M. Duran al capdavant. Dedicada al segment de les instal·lacions de fred, calor, llum, aigua, etc. Ara prepara el seu relleu generacional, amb Xavier Roberto i el seu germà Joaquim, la segona generació de la família, que des de fa anys impulsen Clima't, centrada en les solucions energètiques (gas, electricitat, aigua, plaques fotovoltaiques...).

El Xavier Roberto té clar que "els valors de l'empresa han de seguir sent els mateixos: l'aposta per la qualitat, les primeres marques, l'asessorament al client per trobar en cada cas la millor solució, etc". El Xavier aclareix que "les nostres dues marques tenen força i per això les mantindrem, cadascuna en la seva especialitat".

La segona generació impulsa Clima't, dedicada a les solucions energètiques

La seva mare, Rosa Maria Duran, subratlla aquests valors, que han regit la trajectòria de l'empresa en aquestes gairebé 4 dècades: "Sempre hem treballat amb fabricants de la màxima confiança. Els nostres millors prescriptors són els clients satisfets, aquest boca-orella és el que ens ha permès arribar fins aquí i tenim la visió que també serà clau en el futur, especialment davant de les tendències dels últims anys, en que les grans superfícies i les marques low cost han decebut molta gent".

La fiabilitat, avantatge competitiu

"La gent està cansada que l'enganyin", diu la Rosa Maria, que explica que "ens arriba molta gent molt jove que busca productes de qualitat i un servei de confiança, perquè saben que el que és barat pot sortir molt car". El seu fill recalca que "marques que tanquen i que deixen de tenir servei tècnic, recanvis que deixen d'existir... nosaltres no instal·lem qualsevol cosa i hi ha un mercat que demana precisament això". En aquest sentit, "preferim treballar directament per a particulars, en lloc de fer-ho a grans obres, on hi ha unes condicions que no garanteixen el millor servei", diu el Xavier.

Xavier Roberto i Rosa Maria Duran, dues generacions d'aquesta empresa familiar

La Rosa Maria posa l'exemple de les estufes i les calderes de pèl·lets, un dels seus productes estrella: "Nosaltres només venem marques premium, però assessorem al client perquè tingui clar quina és la millor solució en cada cas", i posa l'exemple de que "hi ha diverses categories de pèl·lets per a cada tipus de caldera, però aquí no estan homologats com als països del centre i el nord d'Europa, si un client no s'assessora bé, el rendiment del que compra no serà òptim". Per tot plegat, "comptem amb tècnics homologats per a totes les nostres activitats, perquè el nostre client pugui estar tranquil que allò que adquireix és la millor solució en el seu cas", subratlla la Rosa Maria.