Hotel gastronòmic Ampolla Sol, un establiment familiar i acollidor amb cuina marinera evolucionada

Durant tot l'any aquest restaurant familiar ofereix jornades gastronòmiques i rutes de tapes amb els productes del Delta com a protagonistes

L'Ampolla Sol, un hotel i restaurant familiar. FOTO: XAVI JURIO.
Fèlix Llovell / L'Ampolla

Les ostres, joia del Delta. FOTO: X.J.

Hotel i Restaurant Ampolla Sol

Carrer del Mig, 8 (43895) L'Ampolla.

Tel: 977 460 008.

Horari: de 13:00 a 16:00 i de 20:00 a 23:00 hores. Tanca: els dimecres i de l'11 de desembre a l'1 de febrer.

informacio(ELIMINAR)@hotelampollasol.es

www.hotelampollasol.es

Al 1967 el José Llambrich i la seva dona Teresa van obrir l'Hotel Ampolla Sol, un hostal amb un restaurant a la primera planta, just davant del port pesquer de l'Ampolla. Més tard, les filles del matrimoni, la Tere i la Juani Llambrich, van agafar les regnes del Restaurant Sol i, al cap d'uns anys, la filla de la Tere, la Teima Caballe Llambrich, va posar-se als fogons escoltant la seva àvia materna, qui li va encomanar la passió per la cuina. Per això, va formar-se a l'Escola d'Hostaleria de Barcelona, a l'Escola Hofmann i a la cuina del prestigiós xef barceloní Carles Gaig.

Ara fa fa ja 15 anys que el Restaurant Sol és en mans de la xef Teima Caballé, qui ens ofereix una variada selecció de la rica gastronomia del Delta, sense oblidar la millor cuina marinera, nodrida del peix fresc del port pesquer de l'Ampolla. L'estudi de les tècniques culinàries i la dedicació de la Teima és latent en alguns plats que parteixen dels productes de proximitat de la zona i que no obliden la tradició dels fogons d'aquesta terra que besa el mar. Plats que evolucionen cap a creacions d'autor, com l'arròs exquisit amb ortigues de mar o els ous poché amb angules, que de la mà de l'ostra "japo" justifiquen la visita a l'establiment, que no oblida la mariscada més tradicional dels vivers del Delta, l'arròs caldós amb llagostins i escamarlans o el tàrtar de tonyina Balfegó, que són els clàssics del Delta.

A més, durant tot l'any aquest restaurant familiar ofereix jornades gastronòmiques i rutes de tapes amb els productes del Delta com a protagonistes: les ostres, les galeres o l'arròs.

La sala, amb decoració marinera i capacitat per uns 80 comensals, la dirigeix en Pep Caballé Llambrich. Els grans finestrals fan que el comensal gaudeixi del doble plaer de la cuina i de les vistes, insuperables si triem la petita balconada que fa de terrassa. Més de 54 vins i caves a la carta que reguen plats com les cloïsses a la marinera, l'escalivada amb peu cruixent, les ostres, el rap rostit al forn, l'arròs negre Sol, l'arròs amb ortigues, el llenguado en tempura, l'entrecot de vedella a la planxa i, de postres, els clàssics: la crema catalana, el brownie amb gelat vainilla i el menjar blanc.

L'hotel, amb dues estrelles disposa de 22 habitacions dobles amb vistes excepcionals i disposa del segell de gastronòmic.

Notícies relacionades