Citrus del Tancat, alta cuina d’autor a Les Cases d’Alcanar

El xef Aitor López combina la cuina mediterrània i de proximitat amb receptes avantguardistes amb tocs de fusió

Un plat de gamba fet per Aitor López. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Alcanar

Des de febrer de 2021 l'encantador hotel Tancat de Codorniu, d'Àngel Llasera, té un restaurant gastronòmic d'alta cuina d'autor, mediterrània, de temporada, avantguardista i tocs de fusió, a càrrec del xef Aitor López Martínez. En el marc elegant i un entorn màgic de tarongers i palmeres que dominen la finca de l'establiment, el menjador del Citrus del Tancat té una capacitat per a 40 comensals i està sota la direcció d'Àlex Carlos Nolla, que exerceix també de sommelier. Disposa d'un ampli celler amb unes 250 referències.

Aitor López estudia des del 2009 fins al 2013 a l'Escola d'Hostaleria del Grau, de Castelló, cursant primer un grau mitjà de Serveis en restauració durant 2 anys i els darrers 2 cursant cuina i gastronomia. Va realitzar les pràctiques formatives al restaurant Daluan, de Morella. L'any 2016 entra a formar part del grup Ricard Camarena, de Valencià, passant per les cuines de tots els seus restaurants, Canalla Bistro com a cap de partida, General restaurant, primer com a cap de partida i 2 anys com a cap de cuina i per últim en 2018 acaba la seva formació en valencià a Ricard Camarena Restaurant (2 estrelles Michelin i 3 sols Repsol) durant gairebé dos anys més, com a cap de partida fins al 2020 que s'incorpora a l'equip del Tancat de Codorniu per preparar l'obertura de Citrus del Tancat.

Aquí l'Aitor ofereix una cuina creativa molt treballada que utilitza molts productes de l'hort de la mateixa finca, buscant en cada plat una fusió d'ingredients ben diversos buscant les textures i nous sabors per delectar els paladars més sofisticats. Li agrada jugar amb els productes del mar i de la terra, elaborant uns plats d'autoria amb resultats del tot satisfactoris. El menú degustació que avui dia presenta posa de relleu el mestratge d'aquest xef i la seva inquietud en oferir un conjunt d'elaboracions plenes de gustos ben variats de productes de l'horta, del mediterrani i de la ramaderia (el plat estrella és el "churrasco d'agnell") pel plaer dels comensals.Entre les especialitats de la carta poden destacar les carxofes del nostre hort cuites i fregides, "velouté" de pernill ibèric i rovell d'ou curat; cocotxes de lluç del Mediterrani a la brasa, suc de porros i "chalota" fregida; rap a la brasa i "enoki" (bolet) estofat en un all i pebre; "churrasco" d'anyell ibèric, tomàquet tatemado, fonoll rostit i suc d'herbes; ventresca de tonyina vermella Balfegó, pebrot rostit i suc de "titaina", entre d'altres. També tenen a la carta dos menús degustació: el Menú Tancat (curt) i el Menú Citrus (llarg). El preu mitjà d'un àpat es situa sobre els 50,00 €.

Notícies relacionades