El Pòsit del Serrallo guanya el Segell Blau d’Agbar Honorífic 2018 al restaurant més sostenible

L’establiment aposta per una gestió 100% curosa amb el medi ambient i un ús racional de l’aigua

Redacció / Tarragona

El Segell Blau d'Agbar Honorífic 2018 s'ha atorgat al restaurant 'El Pòsit del Serrallo' de Tarragona per haver destacat en la seva aposta per tenir cura del medi ambient de forma global en l'àmbit de la restauració. 'El Pòsit' s'ha imposat entre els 12 restaurants finalistes, que han estat distingits en el programa "Joc de Cartes" de TV3 al llarg d'aquesta segona temporada, en què a cada capítol s'ha destacat el restaurant que treballava millor la seva tasca mediambiental en el sector hostaler.

Aspectes com l'ús d'energia verda dins del local; l'estalvi d'aigua; el reciclatge dels olis; la utilització de productes de neteja respectuosos amb el medi ambient, maquinària que garanteix la màxima eficiència energètica i servir producte de proximitat, entre altres accions sostenibles, l'han destacat per sobre de la resta dels restaurants finalistes en matèria de la cura del medi ambient. "Així és com arribem al nostre propòsit d'empresa que és ser un restaurant sostenible", explica Àngel Pérez, propietari del restaurant.

El guanyador del Segell Blau d'Agbar es va mostrar orgullós quan va rebre el premi i assegura que "sempre hem treballat per fer les coses bé, però no imaginava que podria estar a la final. Això gairebé em fa més il·lusió que si hagués guanyat el programa on vaig competir". El propietari d' 'El Pòsit' ha aconseguit el trofeu de Segell Blau Honorífic d'Agbar 2018 i un sopar per a dues persones als tres millors restaurants d'Europa (segons la llista dels 50 millors restaurants del món del 2017). Així gaudirà de les propostes gastronòmiques del català Celler de Can Roca, el francès Mirazur i l'italià Osteria Francescana.

El lliurament del premi  i el trofeu s'ha fet durant l'emissió del programa 'El millor càtering de Barcelona' de 'Joc de Cartes' de TV3, enregistrat íntegrament al Museu Agbar de les Aigües de Cornellà.  El presentador del programa, Marc Ribas, i el jurat del Segell Blau format per  Sònia Hernández,directora del Museu Agbar de les Aigües;  Sandra Llobell, del Departament de Comunicació Corporativa d'Agbar; Sergi Sanchís, Customer Counsel d'Agbar i Sergio Gil, president de Barcelona Restaurants Sostenibles, han estat els responsables de fer-ne l'entrega.

El Segell Blau d'Agbar és una icona que marca la diferència de la sostenibilitat i la cura per l'aigua i el medi ambient dels restaurants de Catalunya.  Cada setmana, durant la segona temporada de 'Joc de Cartes', s'ha distingit als restaurants que millor han complert amb els valors de sostenibilitat a la seva cuina. Els criteris que s'han tingut en compte han estat l'estalvi de l'aigua i l'energia, l'aprofitament alimentari, el reciclatge, l'ús de productes ecològics, la utilització de l'aigua de l'aixeta i la bona gestió dels seus equips. 

Notícies relacionades