L'Ajuntament d'Amposta multa Sorea amb 22.500 euros per retallar l'atenció presencial als usuaris

El consistori ha decidit aplicar la sanció malgrat que el jutjat ha arxivat la denúncia d'un regidor contra l'empresa per estafa i apropiació indeguda

Una treballadora de Sorea omple una ampolla d'aigua. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L’Ajuntament d’Amposta considera que la reducció de l’atenció personal als usuaris durant més de 900 dies és motiu per aplicar aquesta sanció.

Sorea ha estat multada amb 22.500 euros per l’Ajuntament d’Amposta per, segons el consistori ampostí, “haver comès una ‘infracció lleu’ segons el plec de clàusules del contracte de gestió de l'abastament d'aigua potable”, tal com consta en l’expedient del 16 de juliol. L’Ajuntament assegura que Sorea va retallar unilateralment el servei d'atenció presencial als usuaris entre l'1 de gener de 2015 i el 28 d'octubre del 2018, de dilluns a divendres, 902 dies en total. La sanció imposada és de 25 euros diaris, arribant a un total de 22.550 euros. Una xifra que la companyia ha abonat al consistori, segons fonts municipals.

La sanció arriba, però, després que el jutjat hagi decidit arxivar la denúncia d’un dels regidors del consistori ampostí contra l’empresa d’aigües. Així, l’actual portaveu de Som Amposta, German Ciscar, que, basant-se en els càlculs presentats per Sorea, que inicialment va valorar el cost de l'atenció telefònica substitutiu en 6,63 euros per client, Ciscar va acabar concloent que l'empresa s'havia estalviat 70.000 euros anuals, fet que hauria resultat en més d'un milió d'euros carregat als abonats.

El jutjat número 4 d'Amposta va acabar arxivant les diligències obertes aquest passat mes de setembre perquè considera que no existia un procediment d'engany previ destinat a materialitzar l'estafa, "ni tan sols indiciàriament". "No s'aprecia ni l'engany, ni la intencionalitat pròpies del delicte", apunta la interlocutòria judicial, que tampoc veu concurrència d'error, ni disposició patrimonial. Recorda, a més, que el consistori ja havia obligat a reprendre el servei tota la jornada i ho havia considerat infracció "lleu".

Notícies relacionades