Reus potenciarà els seus polígons industrials

La regidoria d’Empresa i Ocupació i l’APIR col·laboren en la dinamització i millora d’aquestes àrees

Redacció / Reus

La regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus i l'Associació Empresarial dels Polígons Industrials de Reus (APIR) estan portant a terme una sèrie de trobades periòdiques per col·laborar en la posada en marxa d'accions per dinamitzar i millorar els polígons de Reus. El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, va traslladar aquest dimarts als representants de l'APIR les principals línies de treball d'aquesta iniciativa.

Des de la regidoria i l'IMFE Mas Carandell s'està avançant en la realització d'un estudi dels Polígons d'Activitat Econòmica que inclogui la detecció de necessitats per a la dinamització i millora dels polígons d'activitat econòmica a Reus. Per portar a terme l'estudi, en els propers dies s'iniciarà una enquesta dirigida a les empreses ubicades als polígons que es farà extensiva a tot el sector empresarial de la ciutat. L'estudi també permetrà actualitzar la informació dels polígons de Reusamb l'objectiu d'identificar, anomenar i descriure'n les característiques de les diferents zones d'activitat econòmica industrials, així com treballar en la identificació de les empreses ubicades a cada polígon per poder incloure'n tota la informació al Geoportal de Reus.

Aquest estudi permetrà ampliar i potenciar el Geoportal amb la informació actualitzada del teixit empresarial de la ciutat, de les àrees industrials consolidades i les principals àrees de creixement. El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha qualificat aquestes trobades com a "molt positives perquè ens ajuden a detectar les necessitats als polígons i a portar a terme una transformació dels aspectes que calgui millorar". Prats s'ha mostrat partidari de seguir treballant en aquests "espais de transferència i intercanvi de coneixement amb els agents econòmics per implantar iniciatives que millorin la competitivitat de les empreses del territori".

Serveis a les empreses

El regidor d'Empresa i Ocupació també va traslladar als representants de l'APIR informació relativa als programes i accions dirigides al sector empresarial de la ciutat en matèria de formació i d'estratègia d'ocupació per tal de copsar l'opinió dels representants empresarials.

Entre altres accions, el regidor va exposar l'oferta oberta de formació contínua subvencionada; la creació d'un Consell Territorial de la Formació Professional, que ara es troba en fase de d'entrevistes i diagnosi; i el treball en les accions sorgides de l'Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i l'Ocupació de Reus. Tanmateix va recordar que des de l'IMFE Mas Carandell s'ofereixen tots tipus de serveis a les empreses: borsa i portal d'ocupació i gestió d'ofertes de feina; formació contínua subvencionada; formació a mida; consultoria de formació; consultoria de Recursos Humans i selecció de personal; participació en FP: acollida d'alumnat en pràctiques formatives; possibilitat de contractació de persones amb subvenció o bonificació (30 Plus); suport a l'emprenedoria; jornades i seminaris; visites a empreses per detectar necessitats i oferir respostes.

Notícies relacionades