La Diputació i CaixaBank instal·laran caixers automàtics a 12 municipis sense serveis bancaris

L’acord permetrà el pagament de tributs i altres gestions financeres sense haver-se de desplaçar

La signatura del conveni, al Palau de la Diputació de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els veïns de 12 municipis petits del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre podran realitzar els seus tràmits tributaris amb BASE, l'organisme autònom de la Diputació de Tarragona, sense haver-se de desplaçar. Un acord entre la Diputació de Tarragona i els ajuntaments permetrà instal·lar caixers automàtics d'última generació a Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, El Montmell, Garcia, Godall, La Torre de l'Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre.

Aquestes municipis petits de la demarcació de Tarragona no disposen en l’actualitat de cap caixer ni dispositiu per realitzar tràmits tributaris i han de desplaçar-se molts quilòmetres per fer qualsevol gestió de pagament de tributs. L'acord establert entre Caixabank i la Diputació de Tarragona consisteix en la instal·lació de dispositius d'última generació "Punt Groc" a espais municipals o a d'altres indrets d'ús públic. Des dels dispositius de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics podran fer altres gestions com treure diners o realitzar transferències, entre moltes d'altres gestions.

El conveni, que han signat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el president de BASE, Josep Piñol; i els alcaldes i representants dels 12 municipis preveu que CaixaBank, la Diputació de Tarragona-BASE i cada ajuntament assumeixen a parts iguals el cost de cada caixer. De la seva part, CaixaBank aportarà la tecnologia i es farà càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius, els municipis facilitaran l'espai físic i vetllaran pel seu bon ús i BASE ha adaptat tot el seu sistema de pagament perquè sigui efectiu a través d'aquest sistema.