El Hub Foodtech & Nutrition analitza els reptes i oportunitats dels envasos sostenibles

La jornada ha comptat amb la col·laboració l'Agència de Residus de Catalunya, ACCIÓ, el Clúster de Packaging Cluster i l’IRTA

Redacció / Reus

El Hub Foodtech & Nutrition ha organitzat una nova jornada centrada en les normatives, reptes i solucions de l'envàs sostenible per al sector agroalimentari, que ha comptat amb l'assistència d'unes 40 empreses.

Durant la jornada, s'ha posat de manifest la necessitat d'implementar el canvi cap a un envàs més sostenible. En aquest sentit, un 40% de les empreses assistents creuen que el marc regulatori és la principal dificultat a l'hora de decidir materials i formats d'envàs sostenible, ja que aquestes normatives no són les mateixes en tots el països de la Unió Europea.

A través de casos reals, s'han pogut contemplar solucions d'embalatge sostenible que impulsen empreses del territori i també, bones pràctiques vinculades a envasos alimentaris i a la gestió dels residus i excedents alimentaris. Així, s'han escoltat les experiències de Jabil Packaging Solutions, Copy Valls i el Clúster de Packaging de Catalunya.

Durant la jornada s'han explicat tendències, tecnologies i materials aplicats a l'envasament sostenible. La jornada ha finalitzat amb la presentació del Programa de Gestió Alimentària de l'Ajuntament de Reus. El Hub Foodtech & Nutrition és una iniciativa impulsada des de REDESSA que promou la creació d'un ecosistema de col·laboració públic-privat d'empreses, institucions i centres de recerca de l'àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. Actualment, el Hub compta amb 48 empreses i institucions adherides.

Aquesta jornada compta amb el finançament del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Notícies relacionades