La DO Montsant rep un grup d'importadors americans en la primera missió comercial del 2018

Aquesta acció forma part de l'estratègia de promoció internacional de la denominació d'origen, que exporta el 30% de les seves vendes

Una de les missions de la DO Monsant a Hamburg. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Falset

Aquest cap de setmana arrenca la primera de les missions inverses comercials que la Denominació d'Origen Montsant té previstes per al 2018; es farà amb els Estats Units i tindrà dues fases: la que inicia demà, 3 de març, centrada en un perfil més professional lligat al món de la importació; i una segona fase centrada en prescriptors, amb un perfil encarat al públic final. Cada una d'aquestes missions estarà formada per un grup de 15 persones, mentre que per part de la DO hi participaran 16 cellers.

Des de demà i fins al dimarts 6 de març, els participants podran visitar el territori per conèixer de primera mà les tipicitats i característiques de la DO Montsant, donant-los a conèixer els principals projectes en els quals es troba immersa la DO actualment: el projecte de zonificació, el de caracterització de les garnatxes i les carinyenes, i el projecte LIFE.

Dilluns, 5 de març, serà el dia destinat als cellers, amb un showroom pensat perquè els importadors americans coneguin a tots els productors que formaran part de l'acte. A més, dimarts s'organitzaran visites a cellers perquè els visitants coneguin de primera mà tots i cada un dels projectes vinícoles que hi participen.

El cap de setmana del 10 i 11 de març serà el torn dels prescriptors. La voluntat de la DO Montsant és donar-los a conèixer el funcionament de la DO i les diferents tipologies de cellers que en formen part. L’objectiu és que el grup pugui visitar tots els cellers de la DO i organitzar tastos perquè adquireixin un important grau de coneixement dels vins Montsant.

Satisfacció a la DO per la bona acollida dels vins Montsant al Japó

La Denominació d'Origen Montsant ha destacat també la missió que ha fet recentment al Japó, on s'ha traslladat per promocionar els seus vins, que estant tenint una acollida molt bona a nivell internacional. A les ciutats japoneses de Tokyo i Osaka més de 200 persones, entre professionals del món de la restauració, la distribució i la premsa especialitzada, han pogut tastar els vins del Monsant.

Japó és el quart país per volum d'exportació de vins Montsant, amb una mitjana de més de 120.000 ampolles l'any 2016

Els cellers de la DO han presentat al Japó els seus vins en actes en format showroom per a un públic professional. També s’han celebrat seminaris guiats per la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, i pel coordinador de la DO, Pau Sabaté. A Tokyo, a més, l’acte va comptar amb la aprticipació de periodistes especialitzats. En un dinar maridatge, Pilar Just acompanyada de Pep Aguilar i Joan Asens, representants del Consell Regulador, van oferir al grup de periodistes un tast de zonificació per tal d'explicar amb més profunditat els vins Montsant.

Aquesta acció forma part de l'estratègia de promoció internacional de la DO Montsant, una DO on l'exportació representa el 30% de les vendes segons dades de l'informe corresponent al 2016. En el rànquing de països, Japó representa el quart país per volum d'exportació de vins Montsant, amb una mitjana de més de 120.000 ampolles l'any 2016.

Notícies relacionades