Feel Vermut presenta les activitats d'aquest any entorn el ritual de fer el vermut

Els responsables d'aquestes festes treballen en la creació d'una ruta permanent del vermut amb una vintena de locals

Els responsables del Feel Vermut i els patrocinadors, a la plaça de la Font de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La primera de les festes de la sisena edició del Feel Vermut farà parada, el proper dissabte, 24 de març, a la Rambla de Ponent del barri de Camp Clar. Allà es serviran 3.000 degustacions, en total més de 300 litres de Vermut Miró. Els diners que es recullin es destinaran a la Fundació Niemann-Pick.

Després de Camp Clar, Feel Vermut es traslladarà a la zona del Mercat Central del Tarragona, a la Plaça Corsini, el proper 5 de maig; al barri del Serrallo, el 30 de juny per Sant Pere, i a la platja de la Móra, al juliol.

Aquest matí els responsables de Feel Vermut i dels patrocinadors d’aquestes festes entorn la cultura del vermut han presentat les activitats per aquest any. Xavier Romeu, de Feel Vermut; Laura Prats, de Vermuts Miró i Javier Galera, de la Fundación Niemann-Pick, han avançat algunes de les novetats que han preparat per aquesta temporada.

Com novetat, en col·laboració amb el grup Cappuccino, aquesta primavera es farà una promoció amb un touroperador del Brasil per tal de fer arribar aquesta tradició mediterrània al públic brasileny i es convidarà a un grup de turistes a fer un vermut tot explicant aquest acte social tan arrelat a Catalunya. A més, Feel Vermut farà una activitat dirigida als creueristes que visiten la ciutat. D'altra banda, els responsables de la iniciativa treballen en la creació d'una ruta permanent amb una vintena de locals creada especialment com a actiu gastronòmic-turístic.

En les cinc edicions celebrades, Feel Vermut ha lliurat prop de 22.000 euros a entitats benèfiques

De cara a aquest 2018, els idearis del Feel Vermut proposen diferents activitats. D’una banda, el Feel Vermut més gran del món que es farà a Campclar i Plaça Corsini, i que preveu servir vermut per a 1.000 i 2.000 persones amb un got de 2,50 metres d'alçada per 1,25 d'ample. A més, durant aquest any es faran dos esdeveniments Feel Vermut Populars per unes 500 persones amb tallers, jocs infantils, regals, djs i actuació musical.

"Nosaltres no promocionem l'alcohol; proposem un consum responsable, que es controla exhaustivament, al voltant d'un costum típic de Tarragona que estimula el contacte humà i les relacions socials; una festa que se centra en el tradicional acte social, gairebé ritual, de fer el vermut  en el qual gaudeixen grans i petits", ha explicat el coordinador de la inciativa, Xavi Romeu.

Les festes de Feel Vermut tenen, a més, una vessant solidària. En les cinc edicions celebrades, ha lliurat prop de 22.000 euros a entitats benèfiques. Cada uesdeveniment que celebra destina els fons a una ONG diferent, en aquesta ocasió a favor de la Fundació Niemann-Pick per la investigació d’una malaltia rara. Una altra de les entitats escollides és Tàrraco Salut, entitat sense ànim de lucre creada per donar millor qualitat socio-afectiva als malalts i a la seva família amb acompanyament a l'hospital i als centres sociosanitaris.

Feel Vermut és una marca que va crear-se l'any 2012 per potenciar el fet social de "fer el vermut", una tradició popular arrelada a Tarragona i a tot Catalunya. Durant cinc anys han celebrat de forma ininterrompuda esdeveniments multitudinaris i de petit format amb la complicitat dels bars i de la ciutat de Tarragona i els barris.

Notícies relacionades