El director territorial de CaixaBank a Catalunya analitza a Reus les perspectives i riscos de l'economia global

Jaume Masana confirma una previsió de millora econòmica global amb un balanç de riscos a la baixa

Masana ha confirmat una previsió de millora econòmica global. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Més de 60 empresaris reusencs han assistit avui a l'Esmorzar Cambra organitzat per la Cambra de Comerç de Reus amb la participació del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, per debatre sobre les perspectives econòmiques a nivell global i local. L'acte ha estat presidit pel president de la cambra de comerç reusenca, Isaac Sanromà.

Masana, que ha presentat la ponència "Incerteses i reptes per a l'economia global", ha confirmat una previsió de millora econòmica global amb un balanç de riscos que segueix sent globalment a la baixa i amb fronts oberts tant en l'àmbit polític, com en el geopolític i en l'estrictament econòmic.

Durant la seva exposició, Jaume Masana, ha convidat als assistents a conèixer els principals trets que caracteritzen les majors economies del món, des dels Estats Units, on el ritme d'activitat es manté sòlid i on la política de la Fed sembla cada vegada més clara, fins a Europa, on la recuperació està sent més vigorosa de l'esperat i la incertesa política s'ha anat reduint.

Sobre l'evolució futura de l'economia espanyola, Masana ha subratllat que "2017 ha estat un any on el creixement novament ens ha sorprès a l'alça". Per damunt de la majoria de països desenvolupats, i novament per damunt del 3%. Un any en què els efectes positius dels ajustos estructurals, com els guanys de competitivitat, el reequilibri del sector immobiliari i un sector bancari sanejat, han anat guanyant protagonisme. I on, factors externs, com la recuperació de la zona euro, un petroli relativament barat i l'impuls de la demanda turística han seguit contribuint al bon ritme de creixement.

CaixaBank posa disposició de les empreses del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tres centres especialitzats per donar resposta, a necessitats de les empreses. Els centres estan ubicats a Reus, Tarragona i Tortosa, i hi treballen 27 experts en la gestió integral de les empreses.

Segons l'estudi de FRS Inmark sobre comportament financer de les empreses, el 48% de les empreses ha escollit a CaixaBank com a entitat. Durant 2017, l'entitat presidida per Jordi Gual i amb Gonzalo Gortázar com a conseller delegat, ha incrementat un 16% el crèdit a empreses.

Notícies relacionades