L'11a Fira Marítima de la Costa Daurada, del 17 al 20 de maig a Cambrils

El Club Nàutic de Cambrils vol que la fira sigui un pol d'atracció per al mercat nàutic català i pel turisme nàutic familiar

La Fira Marítima de la Costa Daurada s'ha presentat avui a Cambrils. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Cambrils

El pròxim 17 de maig arrencarà una nova edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada, un esdeveniment  organitzat el Club Nàutic de Cambrils i l'Ajuntament de la localitat que s’ha consolidat com una trobada del sector marítim i ha esdevingut un referent de la nàutica a Catalunya. 

L'any passat van visitar la Fira més de 15.000 persones, i enguany es preveu que l’afluència sigui encara més gran i que els visitants que passaran per l’espai firal de 18.000 metres quadrats situat al Passeig Marítim de Cambrils, s’incrementin.

Aquest matí s'ha fet la presentació oficial de la Fira en un acte que s'ha celebrat al Club Nàutic Cambrils. Hi ha assistit l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció de Ciutat, Ana López; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; la gerent del Club Nàutic Cambrils; Jordina Gallinat i el president del Club, Ramon Vallverdú. El president ha destacat la importància de fer atractiva la fira al mercat nàutic català però també al turisme nàutic familiar. L'objectiu, segons Vallverdú, "es convertir la Fira Marítima amb la fira nàutica de referència per darrere del Saló Nàutic de Barcelona".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Camí Mendoza, ha destacat la tasca de la Fira Marítima com a promotora de l'esport nàutic i el mar. "És una fira molt consolidada i que ha contribuït a impulsar el foment per la nàutica i apropar-la a la població", ha reblat.

30 activitats en 4 dies

El programa d'aquesta edició compta amb més de 30 activitats que se celebraran durant els 4 dies que durarà la Fira amb la presència d'un ampli ventall d'expositors i activitats. Destaquen les activitats nàutiques, tot un reclam per a públic de totes les edats. En són un exemple els tradicionals batejos de submarinisme, de rem o creuers, les sortides amb motos aquàtiques, els creuers turístics o sortides en catamarà. En aquesta edició els assistents també podran gaudir d'una de les futures novetats a les nostres platges, els hidropedals elèctrics, una nova modalitat de patinets de mar.

El visitant trobarà compra i venda d'embarcacions, empreses de xàrter, manteniment d'embarcacions i productes nàutics específics 

La Fira Marítima de la Costa Daurada vol destacar la participació de tots els segments del sector, comptant amb espais diferenciats en els quals el visitant podrà trobar des de compra i venda d'embarcacions a empreses de xàrter, manteniment d'embarcacions i productes específics, electrònica, pintura, fusteria naval, veles, venda d'accessoris, roba nàutica, pesca, acadèmia nàutica, activitats i esports nàutics i, fins i tot, gastronomia.

En aquesta edició també destaca la xerrada que oferiran els regatistes del Club Nàutic de Cambrils, Guillermo Cañardo i Marc Miró, sobre la regata Mini Transat La Boulangere que els va portar a finals de l'any passat a creuar l'Atlàntic en solitari. Serà el dia 19 a les 17.15 h al saló social del Club Nàutic Cambrils. Destaca també l'exposició IGERS que també es podrà veure durant els dies de la Fira al mateix espai, una mostra de fotografies que els instagramers de Cambrils faran del Club i al municipi, des del mar, durant la jornada Instawalk que se celebrarà el 13 de maig. El Patronat de Turisme de Cambrils organitza aquesta activitat amb la col·laboració dels instagramers de Cambrils.

Notícies relacionades