L’empresa Place to plug ubicada al Tecnoparc marxa a Silicon Valley amb el programa d'acceleració Plug and play

L'objectiu és trobar col·laboradors i clients i conèixer el mercat americà

Place To Plug és una plataforma per connectar conductors de vehicle elèctric i amfitrions. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Alcover

L'startup Place To Plug, ubicada a l'edifici Tecnoparc, és una de les 158 empreses seleccionades per presentar els seus projectes a Silicon Valley a través de la plataforma d'innovació de startup’s, Plug and Play. La missió d'aquesta plataforma és connectar la tecnologia més innovadora de les startups amb grans corporacions mitjançant vuit programes d'acceleració: energia i sostenibilitat, empresa 2.0, salut, tecnologia aplicada a les assegurances, Internet de les coses, mobilitat, mercat immobiliari i viatges i hostalatge.

En aquesta línia, l'empresa Place To Plug, dedicada a la seva plataforma per connectar conductors de vehicle elèctric (VE) i amfitrions (individus, negocis o institucions) que ofereixin un endoll per carregar el VE, participarà en la branca d'Energia i Sostenibilitat de Plug and Play. Així, d'octubre a desembre, l'empresa del Tecnoparc, fundada per Josep Cester i Marc Ruiz al 2015, es presentarà en aquest programa on s'aborden els reptes que planteja el sector de l'energia.

Segons Cester, "el vehicle elèctric té un creixement anual del 60% a nivell mundial. Davant d'aquesta dada, Place To Plug ofereix una solució a la preocupació dels conductors dels VE per tenir una major autonomia". Un dels principals problemes, explica Cester, és que els punts de càrrega necessiten una targeta especial per activar-los i, alhora, la xarxa dels punts de càrrega és molt limitada i està concentrada en les grans ciutats. Place To Plug evita que els usuaris dels VE hagin de baixar una APP per cada operador que utilitzin i els permet reservar i compartir punts de càrrega. Mitjançant aquesta plataforma, els operadors de càrrega també poden gestionar els punts a través d'un centre de control.

Place To Plug té actualment uns 2.500 usuaris, el 90% dels quals són del territori espanyol

Place To Plug, a través del programa d'acceleració de Silicon Valley, vol cercar inversors, trobar col·laboradors i clients i també conèixer el mercat americà. Entre les necessitats d'aquesta startup es troba la cerca de finançament per aplicar les noves tecnologies de blockchain i intel·ligència artificial. A través del blockchain es podran fer transaccions sense necessitat d'un tercer, de forma ràpida, segura i transparent. D'altra banda, la intel·ligència artificial els permetrà implementar robots d'atenció a l'usuari i la predicció d'ús dels diferents punts de càrrega i consum d'energia. Aquestes noves tecnologies són les que els diferencien dels seus competidors.

El president de Redessa, Marc Arza, ha destacat el potencial de les empreses ubicades al Tecnoparc i ha afirmat que "aquest edifici acull organitzacions, com Place To Plug, que compten amb una gran projecció nacional i internacional que fan que aquest emplaçament esdevingui encara més atractiu per a la captació de nou talent".

Place To Plug té actualment uns 2.500 usuaris, el 90% dels quals són del territori espanyol, i diversos clients que compten amb el centre de control per gestionar els seus punts de càrrega. La intenció dels seus fundadors és tornar al Tecnoparc i fer operacions des d'aquí un cop tornin de Silicon Valley.

Cal recordar que l'ocupació de l'edifici Tecnoparc de Reus supera en l’actualitat el 90% amb 32 companyies, 3 coworkers i 11 empreses domiciliades. El total de treballadors de les empreses ubicades en aquest edifici supera els 600 professionals.