CaixaBank concedeix crèdits per valor de 181 milions d’euros a les empreses de Tarragona durant el 2018

La xifra representa un increment d’un 33% respecte al 2017 i s'ha destinat a inversió

A Tarragona, CaixaBank posa a disposició de les empreses tres centres per donar resposta, exclusivament, a les necessitats de les empreses. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

CaixaBank ha concedit crèdits per valor de 181 milions d'euros a les empreses del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre durant el 2018. Aquesta xifra representa un increment d'un 33% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Aquests préstecs, adreçats a petites, mitjanes i grans empreses de la demarcació de Tarragona, s'han destinat principalment a inversions per al creixement dels seus negocis.

A més d'aquests préstecs, CaixaBank ofereix a les empreses diverses línies de finançament especialitzat, com factoring, confirming o renting, per garantir les necessitats de circulant com les inversions a llarg termini. Durant l'any 2018 s'ha incrementat en més d'un 1% les noves operacions de finançament del circulant a les empreses de Tarragona.

Aquestes xifres confirmen, segons el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, que les empreses tarragonines segueixen creixent tot i trobar-se amb un entorn exterior menys favorable i amb una certa desacceleració de les exportacions. Masana pronostica que el creixement es mantindrà en quotes moderades i que l'economia catalana i espanyola continuarà la seva evolució positiva sostesa per la fortalesa del mercat laboral.

En aquest sentit, l'entitat financera organitza periòdicament trobades amb empresaris per analitzar la situació econòmica (Coffee & Break), i sessions específiques d'actualitat de mercats (Enfoc Expert).

Les empreses tarragonines segueixen, segons Caixabank, tot i trobar-se amb un entorn exterior menys favorable i amb una certa desacceleració de les exportacions

Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank. CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 120 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.245 professionals especialitzats en l'assessorament d'empreses.

A Tarragona, CaixaBank posa a disposició de les empreses tres centres especialitzats per donar resposta, exclusivament, a les necessitats de les empreses. Als centres, ubicats a Tarragona, Reus, i Tortosa, treballen 16, 11 i 8 experts, respectivament, en la gestió integral de les empreses.