L'ACA impulsa diverses actuacions del cicle de l'aigua al Camp i l’Ebre amb una inversió inicial de 6,4 MEUR

Preveuen millores al canal de la dreta de l’Ebre per possibilitar un regadiu més eficient

La depuradora del Pla de Santa Maria serà ampliada per 1,3 MEUR. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) impulsa diverses actuacions del cicle de l'aigua al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre amb una inversió inicial de 6,4 milions d'euros. Les actuacions se centraran en diverses millores del sanejament de les aigües residuals a les comarques de l'Alt i el Baix Camp, el Priorat, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre i en incrementar l'eficiència de les infraestructures de reg en el canal de la dreta de l'Ebre. En l'àmbit de la depuració i tractament de les aigües residuals, properament s'iniciaran diversos tràmits per a millorar el sanejament al territori, amb una inversió inicial prevista de 4,7 milions d'euros, mitjançant la licitació de diversos contractes.

Les millores a la depuradora del Pla de Santa Maria (Alt Camp) tindran un pressupost de licitació total superior als 1,3 milions d'euros. En la mateixa comarca, properament es posarà a licitació la redacció del projecte constructiu de la nova depuradora d'Alcover per 79.476 euros. D'altra banda, a la comarca del Baix Camp en breu es posarà a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora del Botarell, amb un pressupost proper als 2,2 milions d'euros.

Pel que fa al Priorat, es posarà a licitació la redacció de dos projectes constructius: el de la depuradora de Margalef (79.912 euros) i la rehabilitació de l'estació depuradora de la Vila al terme municipal de Masroig (40.520 euros).

A la Terra Alta es licitaran les millores a la depuradora de Batea (79.476 euros) i la redacció del projecte per al sanejament de Bot (104.198 euros). Recentment, a la mateixa comarca, ja s'ha posat a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora de Prat de Comte, amb un pressupost de licitació de 755.716 euros.

Aquests projectes comportaran una inversió futura addicional propera als 3,7 milions d'euros en concepte d'execució de les obres

A la Ribera d'Ebre s'ha posat a licitació la redacció del projecte per a optimitzar el funcionament de la depuradora de Garcia, amb un import de 54.934 euros. Al Baix Ebre, d'altra banda, es licitarà la redacció del projecte per a millorar el funcionament de la depuradora de Vinallop (Tortosa), amb un pressupost de licitació de 50.220 euros.

A més de la inversió inicial prevista en aquestes licitacions (4,7 MEUR), el desenvolupament d'aquests projectes comportarà una inversió futura addicional propera als 3,7 milions d'euros en concepte d'execució de les obres.

Les mesures de sanejament impulsades a la demarcació, previstes en l'actual cicle de planificació (2016-2021), milloraran el tractament de les aigües residuals i serviran per a incrementar el bon estat de les masses d'aigua, segons l'ACA.
 

Eficiència dels canals de reg

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar dimecres un conveni amb la Comunitat General de Regants del canal de la dreta de l'Ebre per a la redacció de l'estudi d'impacte ambiental i el projecte constructiu destinat a optimitzar diversos elements d'aquesta infraestructura -com revestiments i comportes de descàrrega, entre d'altres-, amb una inversió prevista d'1,7 milions d'euros.

Notícies relacionades