CaixaBank i la CEOE acorden una línia de finançament per a empreses de 20.000 milions d'euros per al període 2019-2020

Amb l'objectiu d'impulsar la internacionalització, la innovació i l'emprenedoria

El president de CaixaBank, Jordi Gual, i president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, han signat un nou acord de col·laboració per posar a la disposició de les empreses afiliades a la CEOE i de les seves organitzacions empresarials una línia de finançament de 20.000 milions d'euros durant el període 2019-2020. L'objectiu és donar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses i contribuir a impulsar la internacionalització, la innovació i l'emprenedoria.

Aquest conveni suposa la renovació d'una col·laboració entre ambdues entitats que es va iniciar el 2016. Des de llavors, CaixaBank ha posat a la disposició de les empreses afiliades a la CEOE un total de 66.000 milions d'euros per promoure actuacions encaminades a la millora i el creixement. Superant en totes les renovacions l'import posat a disposició en l'acord.

CaixaBank va concedir l'any passat 59.737 milions d'euros en crèdits de nova producció a tota la seva cartera de microempreses, pimes i grans empreses, la qual cosa suposa un increment del 69% respecte a l'any anterior.

D'aquests, un 61% es van realitzar com a inversió a curt termini a través de crèdit comercial i comptes de crèdit; un 35% com a inversió a llarg termini gràcies a préstecs i avals; i un 3% com a inversió a mitjà termini mitjançant leasing i renting.

En total, en el marc de l'acord amb la CEOE, CaixaBank va dur a terme l'any passat més de 178.000 operacions de finançament a empreses.

Impuls a la internacionalització empresarial

Durant la signatura de l'acord, Jordi Gual ha destacat el paper de l'entitat financera en els últims anys en relació per impulsar segment de banca d'empreses. "Per millorar la competitivitat de l'economia espanyola i accedir a nous mercats nacionals i internacionals, és imprescindible que les empreses puguin obtenir el finançament adequat. CaixaBank assumeix el compromís d'atendre aquesta necessitat i el fa oferint els màxims estàndards de qualitat de servei", ha afirmat el president de CaixaBank.

Gual ha destacat també que "CaixaBank compta amb una posició privilegiada per oferir una atenció especialitzada i molt pròxima als clients gràcies als 125 centres d'empresa distribuïts per totes les comunitats autònomes i a l'equip de 1.183 gestors i especialistes en el segment".

Per la seva banda, Antonio Garamendi ha agraït a CaixaBank la renovació d'un acord que "ajuda al petit i mitjà empresari espanyol a accedir al finançament, una de les majors barreres amb les quals s'enfronten les pimes cada dia". A més, el president de CEOE ha subratllat que amb aquest acord es busca donar suport a les necessitats d'inversió de les empreses, impulsar la internacionalització, facilitar el finançament i desenvolupar projectes innovadors "imprescindibles per a la nova era digital en la qual vivim".

Antonio Garamendi també ha ressaltat la importància d'aquest acord a nivell autonòmic, ja que s'han realitzat, des de l'any 2016, diverses signatures en diverses Comunitats Autònomes entre CaixaBank i les organitzacions empresarials ratificant l'acord i donant suport a les necessitats de finançament a tots els nivells territorials.

L'acord estableix que CaixaBank gestionarà àgilment les sol·licituds de finançament de les empreses i oferirà condicions preferents, en funció de les característiques de cada operació.