CaixaBank promou la internacionalització de les empreses de Tarragona amb la Jornada Porta a l'Exterior

Prop de 30 empreses tarragonines han participat en sessions d'assessorament personalitzat sobre nous mercats per al seu negoci

Alguns dels participants de la jornada sobre comerç exterior. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

CaixaBank ha reunit aquest dimarts a Tarragona prop de 30 empreses del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre interessades a potenciar el seu negoci a nivell internacional a la Jornada Porta a l'Exterior, que s'ha celebrat al CaixaForum Tarragona, amb la presència de Fernando Jiménez, director del Centre d'Empreses de CaixaBank a Tarragona.

Durant tot el matí, els especialistes en comerç exterior de l'entitat financera han assessorat les empreses assistents sobre com internacionalitzar la seva activitat. A més, els han ofert assessorament sobre nous països i mercats als quals dirigir les seves exportacions i com orientar millor els seus projectes internacionals.

Concretament, la jornada ha comptat amb assessorament especialitzat sobre diversos mercats d'Àfrica, a través de la presència d'especialistes en comerç exterior i tresoreria de CaixaBank i de responsables de les oficines de representació de l'entitat en aquests països: el Marroc, Sud-àfrica, Algèria i Egipte.

Suport al sector empresarial

Després de l'èxit i interès que han sorgit en els últims anys en les empreses tarragonines, CaixaBank ha decidit tornar a celebrar a Tarragona aquesta jornada d'assessorament en internacionalització de l'empresa. L'entitat ha promogut la iniciativa amb l'objectiu de donar suport al sector empresarial en els seus projectes internacionals, posant al seu servei la seva experiència i coneixement dels mercats per facilitar les seves operacions en l'exterior.

Les empreses participants en aquesta jornada representen principalment als sectors agroalimentari, béns d'equip, enginyeria i obra pública, entre altres. 

CaixaBank dona suport a 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els 120 professionals de Comerç Exterior i Tresoreria situats en els centres d'empresa de l'entitat a Espanya, ofereixen assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger.