Turisme

Aquest any sí: hem de recuperar el turisme

Berta Cabré

Presidenta de la FEHT, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona província

 

Probablement, amb els actuals efectes de la variant Ómicron del Covid, pot semblar agoserat parlar de recuperació del sector turístic. De fet, enguany hauríem de parlar de recuperació del turisme ...amb permís de la pandèmia i si no apareix una nova variant o es complica alguna de les existents. Però, veient tant l'índex d'immunitat com els actuals nivells de vacunació, la incidència menys agressiva de l'enfermetat amb aquesta variant, les mesures i experiències que tant les persones com les empreses han pres, i amb l'ajuda professional i inestimable dels nostres professionals sanitaris, certament creiem que enguany podrem començar a recuperar la normalitat de l'activitat turística. Som relativament optimistes i preveiem un canvi de tendència i una bona recuperació de l'activitat.

No podem ni hem de pensar en cap altre escenari, i hem d'assumir que la vida continua...malgrat tot. El sector turístic en general, totes les empreses i les persones que hi treballen, venim de 2 anys molt difícils que ens ha costat un esforç ingent resistir. Però som aquí, amb més ganes que mai i amb la nostra destinació intacta i en perfecte estat. Efectivament, malgrat tot el que ens ha passat, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre continua essent una excel·lent destinació, amb tots els seus actius i atractius en plena forma, amb el teixit empresarial d'allotjaments, restauració, oci, entreteniment...funcionant amb els nivells de qualitat i hospitalitat que ens caracteritzen, etc. De fet, tant és així que aquesta passada temporada, quan es va poder recuperar l'activitat a l'estiu, molts turistes ens van visitar, especialment els que venien rodats (vehicle propi) tant del mercat nacional com dels mercats internacionals europeus més propers. La gent que ha pogut ha continuat venint, i la destinació ha respost perfectament.

Ara només ens falta que els turistes es puguin començar a moure amb altres mitjans, que la mobilitat s'activi de nou a les línies aèries, ferroviàries i creuers, i que la tour operació dinamitzi els mercats. Si aconseguim això, que no és poc, el 2022 pot ser un any molt més interessant pel turisme a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, sobretot per la recuperació del turista europeu, no el de llarga distància encara. Això és el que esperem tots els empresaris i empresàries per poder continuar donant viabilitat als nostres projectes i poder seguir aportant riquesa i treball al territori.