Turisme

El sector turístic, líder en inversions

Berta Cabré

Presidenta de la FEHT, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona província

 

Més de 600 milions d'euros. Aquesta és la quantitat que els empresaris i empresàries del sector turístic han invertit en els darrers set anys a la nostra demarcació. Totes elles encaminades a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels nostres establiments, tant hotels, com càmpings i apartaments. Fruit d'aquesta aposta per la millora constant, diferents establiments de la província de Tarragona han estat premiats internacionalment. En aquest punt, en destaquen especialment alguns càmpings que, enguany, han estat nomenats com els millors d'Europa i d'Espanya, un fet que ens ajuda a seguir posicionant-nos com una destinació líder en qualitat al Mediterrani.

Així, durant el 2023 els empresaris i les empresàries han invertit uns 67,5 MEUR; aquí s'inclouen les millores, reformes integrals i ampliacions d'establiments d'hoteleria. Els hotels han invertit uns 40 MEUR, els càmpings 20 MEUR i els apartaments 7,5 MEUR. És un orgull veure com any rere any, totes les empreses del nostre sector fan inversions per continuar millorant la qualitat i les experiències dels nostres hostes. Tant empreses petites com grans cadenes demostren la seva aposta continuada per millorar la qualitat dels seus establiments a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre. Aquestes inversions que es fan, la gran majoria, són per millorar els establiments amb un ferm compromís per la sostenibilitat mediambiental. Així, enguany s'han instal·lat plaques solars, reductors de pressió, s'ha renovat la maquinària de tractament de les piscines i s'han instal·lat estacions de càrrega elèctrica de vehicles.

Sense cap dubte, els esforços segueixen donant els seus resultats, però cal que perseverem per evolucionar el nostre posicionament i continuar perfilant el futur turístic de qualitat de la Costa Daurada. Per això, des del sector privat seguirem invertint per millorar els hotels, càmpings, i apartaments.

Alhora, reclamem a totes les administracions públiques que facilitin i suavitzin el procés per la tramitació i implantació de les inversions. Massa vegades, empresaris han acabat limitant o desistint de posar en marxa nous projectes a causa de les interminables traves burocràtiques. A més, també animem i reclamem a les administracions públiques que inverteixin per millorar les infraestructures i comunicacions de tot el territori -les que ens porten visitants i les de la mobilitat interna-.