Turisme

El turisme, de nou motor socioeconòmic i integrador

Berta Cabré

Presidenta de la FEHT, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona província

 

Us sóc sincera: em fa una especial il·lusió escriure avui aquest article i, fins i tot, m'emociona. Quan l'Indicador em va convidar a fer un article sobre la recuperació del sector turístic aquest estiu, no m'ho vaig pensar ni un segon, i tant! De fet, com a presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona, honestament crec que tinc l'obligació de fer-lo per reconèixer públicament l'esforç, la resiliència, la valentia i el compromís de tots els empresaris i empresàries turístics, i també de tots els professionals que hi treballem.

Venim dels dos pitjors anys de la nostra vida, durant els quals el nostre model d'activitat econòmica i professional s'ha vist absolutament tocat de mort i amb un futur realment fosc. Però, ara, gairebé tots tornem a ser aquí, al peu del canó, amb els nostres actius, empreses i establiments donant servei, millor que mai, a aquells que ens tornen a visitar per conèixer i viure tot el que la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre els ofereix de nou. Efectivament, s'ha lluitat molt, i s'ha arriscat més, però la destinació està més saludable que mai; estem plens de ganes i motivació per tornar a demostrar que, malgrat tot, som una terra de gent hospitalària, una zona on gaudir de magnífics actius naturals, paisatgístics i culturals, i tot al costat d'un litoral 100% mediterrani on el sol brilla damunt la nostra sorra daurada per viure una experiència vacacional plena i segura a qualsevol dels nostres establiments.

Aquest és l'estiu de la recuperació turística a casa nostra i, lògicament, estem molt contents per com han respost els mercats a la nostra oferta. Agradem, venem i convencem. I després de dos anys "desapareguts" no era tan evident i, a més a més, amb un horitzó de guerra i inestabilitat a Ucraïna i Rússia que, òbviament, lamentem profundament i ens entristeix per les nefastes conseqüències que comporta tot plegat.

Però, sembla que l'activitat turística enguany arribarà a nivells molt bons, sense ser el 2019 encara, la qual cosa ens dóna molt més que esperança, ens dóna força. Força per creure en el turisme com a catalitzador socioeconòmic del territori, generador de feina i riquesa, directament i de manera induïda a altres activitats professionals i productives no turístiques; aquí, tots som turisme i, per això, hem de continuar essent més responsables i sostenibles que mai per conservar i millorar el nostre model com a model d`èxit que ja ho és.