En veu alta

Una eina al servei de l'organització

Xavier Rigau

President de la CEPTA

La ciutadania detecta fàcilment els perjudicis pels treballadors i identifica la vetlla pels seus drets i interessos amb representacions sindicals, comitès territorials i altres associacions. Així, davant un greuge o disconformitat, s'uneixen en una única veu. Què passa amb les empreses i l'empresariat, però? La patronal és la resposta. La CEPTA no és només una organització d'associats, també és la casa de les empreses. I aquesta és la idea envers la qual vull treballar els pròxims tres anys.

Llavors, caldrà fomentar el consens entre tots els membres, escoltar les opinions i trobar el motor per remar en la mateixa direcció. Perquè les empreses de Tarragona també han de dedicar esforços a l'impuls territorial: treballem conjuntament amb Foment del Treball Nacional, però hem de centrar-nos en la problemàtica d'aquí. I ens hem de creure que som la segona àrea econòmica de Catalunya.

Els diferents sectors han d'estar interrelacionats i la CEPTA ha de ser el seu lloc de trobada, així com l'intermediari amb l'administració pública. D'aquesta manera, podrem demanar condicions favorables per la província i que se'ns tingui en compte en projectes globals, com l'ampliació d'El Prat i la B-40, però sobretot per garantir una incidència positiva en l'economia i el medi ambient com el Hard Rock. Sense oblidar la importància de millorar les infraestructures més properes i les noves que arribaran en els pròxims anys. Caldrà veure com encaixen, també, l'arribada de grans empreses internacionals -com la Lotte Energy Materials a Mont-roig del Camp- i les repercussions de les seves inversions.

L'objectiu d'una "casa d'empreses" com la CEPTA ha de ser coordinar i assessorar davant d'aquests canvis les empreses tarragonines. Prioritzem els associats, representem un territori, intentem buscar solucions, oferim formacions i borses de treball, aspirem a enfortir i ampliar la xarxa contactes... I crec que, si ens unim més, la diversificació i el creixement de l'entitat estaran assegurats per continuar treballant. Al final, som una eina al servei de les organitzacions empresarials de casa nostra.