En veu alta

Voluntat política per impulsar les pimes i els autònoms

"Com a agent econòmic i social, PIMEC Tarragona porta reivindicant millores i mesures fonamentals per l'impuls del teixit productiu tarragoní"

Jordi Ciuraneta

President de PIMEC Tarragona

Venim d'unes eleccions generals i, en pocs dies, els ciutadans estem cridats a votar també en els comicis municipals i europeus. En aquest inici d'any tan electoral, des de PIMEC volem instar a tots els partits polítics a tenir sempre molt present la importància dels territoris en els diferents nivells (municipis, estat espanyol i Europa). Les micro, petites i mitjanes empreses i els professionals autònoms de Tarragona tenen necessitats que s'han d'atendre, i això, només serà possible amb voluntat política.

Com a agent econòmic i social, PIMEC Tarragona porta reivindicant millores i mesures fonamentals per l'impuls del teixit productiu tarragoní. Per això, la patronal ha fet arribar a totes les formacions polítiques aquestes propostes, amb l'objectiu d'ajudar les pimes i els treballadors i treballadores autònoms a solucionar els seus problemes del dia a dia, afavorint el seu creixement i la seva competitivitat.

En relació a les infraestructures, cal una modificació legislativa perquè es compleixi l'execució pressupostària per part del Govern espanyol i, enfront de la impossibilitat de complir-la, els diners pressupostats haurien de poder-se derivar a la Generalitat de Catalunya per procedir a la seva efectivitat. Només així, territoris com Tarragona podran tenir més inversió, gestionada per l'Executiu català.

Sobre els costos energètics, és una denúncia històrica de PIMEC l'elevat cost que han de pagar pel KW/h les pimes, incloses les tarragonines. Aquesta despesa implica una pèrdua de competitivitat.

Entre altres propostes, també hem demanat als partits que ajudin els autònoms i els emprenedors, que impulsin mesures per combatre la morositat empresarial i que treballin dur per aconseguir la supervivència de moltes empreses i negocis que, des de l'inici de la crisi econòmica, estan passant dificultats. A més, quelcom que beneficiaria molt al comerç i l'hostaleria de Tarragona seria la internacionalització del turisme, reivindicació que defensem amb especial èmfasi des de PIMEC. Cal també fer front al comerç il·legal i reivindicar el paper de les micro, petites i mitjanes empreses davant les grans corporacions.